Hlavní obsah

Po Lipavském je v izolaci kvůli covidu i Nekula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) měl pozitivní test na covid. Ministr v pondělí na Twitteru oznámil, že bude po zbytek týdne mimo úřad.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL).

Článek

„Vyšel mi pozitivní antigenní a následně i PCR test na Covid-19. Tento týden tedy budu mimo úřad. Při jednáních mě dočasně zastoupí příslušní náměstci, takže chod ministerstva zemědělství to výrazně neovlivní. Věřím, že příští týden budu zpět v práci,” uvedl ministr na Twitteru.

Již od neděle je v izolaci kvůli pozitivnímu testu i ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Tomu vyšel pozitivní test již v únoru.

V poslední době měli ze členů vlády pozitivní testy premiér Petr Fiala, ministr financí Zbyněk Stanjura či ministr kultury Martin Baxa (všichni ODS).  Stejnou nesnázi musel před časem řešit například i ministr průmyslu Josef Síkela (STAN).

Lipavský je v izolaci kvůli covidu

Koronavirus

V neděli přibylo v ČR 29 nových případů. V nemocnicích je s covidem 77 pacientů  a týdenní incidence na 100 000 obyvatel je 13 potvrzených případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám