Hlavní obsah

Pískal na Zemana, na policii strávil hodiny. Neadekvátní, reagoval prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Muži, který ve středu v jihomoravské metropoli narušoval pískáním setkání prezidenta Miloše Zemana s občany, hrozí pokuta až 7000 korun. Čtyřiapadesátiletý muž byl po incidentu zadržen a předveden na policii k podání vysvětlení, řekl mluvčí policie Bohumil Malášek. Muž podle policie na služebně strávil několik hodin a byl i lékařsky vyšetřen. Zeman odpoledne připustil, že byl zákrok neadekvátní.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policistům se nepodařilo muže přesvědčit, aby s pískáním přestal. Nyní mu hrozí pokuta.

Článek

Policisté ve čtvrtek dokončují spis a předají ho na radnici příslušné bydlišti muže. Věc by měla projednat přestupková komise. Muž podle spisu porušil veřejný pořádek a shromažďovací zákon.

Prezident odpoledne na mítinku v Hodoníně připustil, že policisté zasáhli příliš ostře. "Policejní zásah považuji za neadekvátní. Jsem ale rád, že proběhl. Jinak by muže moji příznivci na náměstí možná lynčovali," reagoval Zeman na dotaz z publika.

Incident na náměstí Svobody v Brně ukončila policieVideo: Miroslav Homola, Právo

Setkání občanů se Zemanem, který je na třídenní návštěvě jižní Moravy, se konalo ve středu od 16.15 hod. na centrálním brněnském náměstí Svobody. Při úvodní zdravici prezidenta i následné debatě s lidmi se ze zadních řad shromážděných ozývalo téměř nepřerušované hlasité pískání. Muže se snažili uklidnit policisté, nakonec ho ale museli odvést na služebnu. Na místo byla přivolána i lékařka, aby posoudila zdravotní stav dotyčného. [celá zpráva]

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policisté muže odvedli na služebnu.

Při odvádění policisty se muž bránil, křičel „pomoc“ a hlídka ho musela téměř vléci. I prezident několikrát pískání glosoval. Upozornil, že už je po prezidentských volbách.

Ve čtvrtek dopoledne navštívil Zeman podnik TOS Kuřim a čeká jej návštěva Znojma, Břeclavi a Hodonína. V pátek zavítá do Vyškova a návštěvu jižní Moravy ukončí v Kyjově. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám