Hlavní obsah

Zeman dostal kartón bílého vína, při převzetí daru se sháněl po lékaři

Právo, pko

S radostí přijal ve čtvrtek na své návštěvě strojírenského závodu TOS Kuřim dárek prezident Miloš Zeman, který je na své třídenní návštěvě jižní Moravy. Od šéfa společnosti Vladimíra Plašila totiž dostal kartón moravského bílého vína, konkrétně sylvánského zeleného. Zeman v sobotu oslaví 69. narozeniny.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Miloš Zeman dostal při své návštěvě TOS Kuřim dárek ke svým narozeninám od šéfa společnosti Vladimíra Plašila. Vlevo přihlíží hejtman Michal Hašek.

Článek

„Je tu někde lékař?“ otáčel se se smíchem Zeman s narážkou na to, že přiměřené množství vína mu lékaři povolili. „Když piju bílé víno, tak se léčím,“ prohlásil prezident už ve středu při úvodním setkání s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem (ČSSD).

K tématu vína se pak vrátil i při středeční debatě se studenty Podnikatelské fakulty VUT, když prohlásil, že je mu upřímně líto každého člověka, který nikdy nenavštívil vinný sklípek. Kromě vína dostal Zeman ještě knihu Tomáše Bati Úvahy a projevy, obdarován byl i kyticí od zaměstnanců TOS Kuřim, ke kterým pronesl přímo ve výrobní hale krátký projev.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Miloš Zeman při prohlídce podniku TOS Kuřim pronesl krátký projev k jeho zaměstnancům.

Zaměstnanci byli na neobvyklou návštěvu zvědaví a postávali před výrobními halami, aby mohli Zemana na chvíli zahlédnout. „Jasně že jsme rádi, že je u nás, aspoň ho uvidíme pěkně zblízka. Já jsem ho ve volbách volil,“ pochlubil se starší muž, který společně se svými kolegy na prezidenta čekal.

Když došlo na dotazy, zazněla z pléna otázka na jednání tripartity. „Jako prezident jsem se účastnil jejího jednání o zvýšení minimální mzdy na 8500 korun. Tehdejší premiér Petr Nečas (ODS) prohlásil, že k tomu dojde jen přes jeho politickou mrtvolu. Stalo se,“ konstatoval Zeman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám