Hlavní obsah

Piráti jsou v sobě. Europoslankyni ruply nervy, kvůli komunistické kandidátce sáhla k vulgaritám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) se ve středu pustila do exposlance Mikuláše Ferjenčíka (Piráti) poté, co nadnesl spolustraníkům, zda vysvětlí po možném zvolení kandidátky na šéfku strany Jany Michailidu její komunistické přesvědčení. Reagoval na informaci, se kterou přišly Novinky.

Foto: Novinky.cz s Právo a Profimedia.cz

Článek

„Jdi do prd*le, poškodil jsi stranu mnohem víc, než kdy dokáže Janka, a na rozdíl od ní, která dobrovolnicky maká dnem i nocí na tom, aby se nám to kvůli takovým, jako jsi ty, nerozpadlo pod rukama, se jen sápeš po placených místečkách,“ napsala Ferjenčíkovi členka Evropského parlamentu Gregorová, jejíž plat činí téměř čtvrt milionu korun měsíčně.

Europoslanci berou téměř čtvrt milionu měsíčně

Zahraniční

Reagovala tak na anketu, kterou ve středu zveřejnil v pirátské facebookové skupině bývalý šéf mediálního odboru Ferjenčík, jenž funkci po volebním debaklu Pirátů složil. Nadnesl v ní, zda spolustraníci vysvětlí, že se Michailidu otevřeně hlásí k původní komunistické ideologii.

Kandidátka na šéfku Pirátů: Jsem přesvědčením komunistka

Domácí

Dosavadní vedení strany se totiž vždy hájilo tím, že Piráti jsou „liberální středová“ strana, když byli označováni za „progresivní levici”.

Ferjenčík v možnostech odpovědí uvedl: „ano“, „ne“, či „jiná odpověď“, kterou zvolila právě Gregorová.

Pikal pozastaví členství u Pirátů

Domácí

Ferjenčík dále poukazoval na skutečnost, že se Michailidu v sobotu na online kongresu Pirátů utká o předsednické křeslo s dosavadním šéfem Ivanem Bartošem, senátorem Lukášem Wagenknechtem a ostravským radním Davidem Witoszem.

Příspěvek následně smazal.

Ferjenčík: Chtěl jsem kolegy upozornit 

Novinky se proto následně obrátily na Ferjenčíka s dotazem na důvody, proč anketu odstranil.

„Chtěl jsem jenom kolegy upozornit na váš článek, aby se připravili na to, jakým způsobem o tom bude mediálně referováno, a jestli jsou ochotni tuhle debatu vést, nebo ne. A ve chvíli, kdy se anketa začala šířit mimo pirátské skupiny, přestala být reprezentativní. Takže jsem ji smazal,“ vysvětloval Ferjenčík.

Piráty v Praze povede do voleb opět Hřib

Komunální volby

O kritice stranické kolegyně se však odmítl bavit. „Nebudu kolegům ani kolegyním nic vzkazovat přes média,“ uvedl. Na otázku, zda si záležitost s Gregorovou vyříkali, stroze odvětil, že jde o jejich věc.

Foto: Taneček David, ČTK

Pirátská europoslankyně Markéta Gregorová.

Gregorová nechtěla věc dále komentovat. „Jelikož byl příspěvek smazán ze strany pana Ferjenčíka, považuji věc za uzavřenou,“ napsala Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám