Hlavní obsah

Piráti na Praze 6 chtějí rezignaci starosty Koláře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Opoziční Piráti v Praze 6 budou na zasedání zastupitelstva městské části požadovat rezignaci starosty Ondřeje Koláře (TOP 09). K rezignaci ho vyzvou, pokud nevysvětlí situaci vzniku dvou právních posudků, za které radnice zaplatila 340 000 korun.

Foto: TOP 09

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09)

Článek

Podle serveru Aktuálně.cz šlo o plagiáty poskládané z veřejně dostupných dokumentů. Stanoviska vypracovala advokátní kancelář Petra Kubíčka, který je spolužákem starosty, uvedla ve středu mluvčí Pirátů Prahy 6 Georgia Hejduková. Zasedání zastupitelstva Prahy 6 se koná ve čtvrtek.

Koalici v Praze 6 vytvořila TOP 09, KDU-ČSL, ODS a STAN. V 45členném zastupitelstvu má 27 hlasů. Piráti disponují devíti hlasy, v opozici jsou dále ANO a Zelení.

Zeman: Starostu Prahy 6 Koláře jsem odepsal jako neschopného

Domácí

„Platit více než čtvrt milionu z veřejných peněz za posudky stažené z internetu svým spolužákům považujeme za nehoráznost,” uvedl zastupitel Jiří Hoskovec (Piráti). Zastupitelský klub Pirátů bude na plánovaném zasedání zastupitelstva Prahy 6 požadovat vyvození politické odpovědnosti.

Právní posudky se týkaly účasti a postavení obce ve správních řízeních. Stanoviska měla Praze 6 pomoci k tomu, aby mohla efektivněji vést stavební a další úřední řízení a řešit problematiku vyvlastnění.

Z čistého textu posudku, tedy bez hlavičky či uvedení obsahu, jenž má 58 stránek, čítá původní autorský text necelých sedm stránek, napsal server. Zbytek dokumentu podle Aktuálně.cz tvoří dlouhé doslovně převzaté pasáže, u nichž advokát Kubíček neuvedl zdroj.

Reklama

Související články

Kauza ricin: Poslanci se postavili za BIS

Poslanci sněmovního bezpečnostního výboru se ve středu na svém mimořádném jednání jednoznačně postavili za opatření civilní kontrarozvědky (BIS) namířená proti...

Místo sochy Koněva někdo umístil záchod

Na místo po soše sovětského maršála Ivana Koněva v Praze 6 někdo postavil porcelánový klozet. Věc prověřuje policie, řekl ČTK její mluvčí Jan Daněk. Městská...

Výběr článků

Načítám