Hlavní obsah

Piráti chtějí grilovat Vondráčka za cestu do Ruska

Novinky, zpe

Šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO) bude zřejmě muset vysvětlovat poslancům svoji cestu do Moskvy. Chtějí to navrhnout Piráti. Vondráček se v Rusku setkal s šéfy komor ruského parlamentu Vjačeslavem Volodinem a Valentinou Matvejenkovou, oba jsou na sankčním seznamu EU.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Článek

„Než byl pan Vondráček zvolen za předsedu Sněmovny, tak mluvil o tom, jak bude reprezentovat celou dolní komoru. Myslím, že je spousta poslanců, kteří se tímto necítí být reprezentováni. Je naprosto korektní požadovat vysvětlení,“ řekl Novinkám šéf Pirátů Ivan Bartoš.

To, že Piráti chtějí příští týden rozšířit program Sněmovny, už informovalo Právo. Do Vondráčka se kvůli jeho cestě pustili i další opoziční politici. [celá zpráva]

Vondráček si ale za svojí cestou stojí. „Vzhledem k tomu, že jsem předseda Sněmovny, je adekvátní, abych se potkal se svými protějšky. Je to vhodné i z hlediska prestiže České republiky,“ vysvětloval v pondělí v České televizi.

Uvedl také, že Rusko není izolované a jezdí tam i jiní představitelé evropských zemí. „Nejde o nic jiného než srovnat krok a hájit české zájmy v Rusku,“ řekl Vondráček.

Reklama

Výběr článků

Načítám