Hlavní obsah

Pelikána policejní vyšetřování neohrožuje, zastal se premiér ministra

Současné policejní vyšetřování toho, zda přišel stát kvůli odpuštěným sankcím za kolabující elektronický obchodní rejstřík o stamilióny korun, podle premiéra Bohuslava Sobotky neohrožuje pozici ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO). Předseda vlády to řekl v nedělním diskusním pořadu televize Prima Partie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Robert Pelikán

Článek

"Já si nemyslím, že pan ministr Pelikán je v ohrožení na základě toho, co zatím bylo během víkendu o té věci publikováno," uvedl premiér. Při pondělní schůzi vlády by Pelikán podle něho měl informovat ministry o tom, jakou má o kauze povědomost.

Celou věc musí nezávisle posoudit policie, vláda zasahovat nesmí ani nemůže, zdůraznil premiér. Tvrdí, že on sám má informace jen z médií. "Já myslím, že to, co je důležité, je, jestli se ta věc nějak osobně dotýká pana ministra Pelikána, nebo ne," podotkl Sobotka. Připouští, že ministr by mohl být ve velmi citlivé pozici.

Dohodu s firmou podle sobotního vydání deníku Právo podepsal Pelikán 21. dubna letošního roku už jako ministr spravedlnosti. Podle trestního oznámení jeho úřad odpustil stamiliónovou pokutu. Podle Pelikána je to absurdní, celá zakázka stála asi 30 miliónů a penále činilo dva milióny, napsal deník. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám