Hlavní obsah

Partyzáni se obracejí v hrobech, vyčinil Škromach premiérovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávný výrok premiéra Petra Nečase (ODS), kterým nynější protikorupční iniciativu odborářů přirovnal k partyzánům, kteří se vyrojili na konci druhé světové války, kdy již bylo jasné, že nacistické Německo prohraje, se dotkl senátora a místopředsedy ČSSD Zdeňka Škromacha. Premiér prý haní památku partyzánů, kteří se po jeho slovech musí obracet v hrobech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach

Článek

"Odboráři mi trochu připomínají všechny ty antikorupční iniciativy. Je to jako v dubnu roku 1945, najednou se všude začali objevovat bojující partyzáni, když se vědělo, že se vyhraje. Jsou to protikorupční partyzáni z konce dubna 1945,“ pronesl minulý týden premiér po jednání kabinetu. [celá zpráva]

Škromacha se premiérovo přirovnání dotklo a hovoří o pohaně památky domácího odboje. „Bez ohledu na načasování rozšíření partyzánského odboje na území Čech a Moravy ke konci 2. světové války, se odborníci shodují v názoru, že partyzáni měli nezastupitelné místo v rámci domácího odboje. Po Vašich výrocích se však musí obracet v hrobě,“ obává se senátor, podle něhož jde ze strany premiéra o výsměch.

Zatím nejde o život

Sám přitom odboráře přirovnává k "soudobým partyzánům bojujícím za lidi, které korumpovaná vláda drancuje".

"Zatím nejde o život, zatím," dodává mnohoznačně Škromach, kterého mrzí, že se nynější "bojovníci" nemohou opřít o podporu obyvatel, která byla pro partyzány v období druhé světové války klíčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám