Hlavní obsah

Ovčáček brání Zemana před Kmoníčkem, prezidenta je prý třeba brát vážně

Nečekaný konflikt se v pátek rozhořel na Hradě mezi blízkými spolupracovníky prezidenta Miloše Zemana. Spor se vede o výklad některých vyjádření hlavy státu. Šéf zahraničního odboru Hynek Kmoníček tvrdí, že není možné brát Zemanova slova jako zcela vážně míněné politické cíle, hradní mluvčí Jiří Ovčáček to odmítá a trvá na tom, že prezidenta je třeba brát zcela vážně vždy.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman s mluvčím Jiřím Ovčáčkem

Článek

Zatímco Kmoníček v rozhovoru pro Hospodářské noviny uvedl, že některé prezidentovy výroky jsou toliko reakcemi na dotazy občanů, které dostává při návštěvách jednotlivých regionů, a jde spíše o bonmoty a zkratky, Ovčáček takovouto interpretaci odmítl.

„Neexistují hloupé otázky, říká často pan prezident, který si právě dotazů občanů, které zaznívají při návštěvách regionů, velmi váží. A také na tyto dotazy pan prezident s veškerou vážností odpovídá,” uvedl Ovčáček na Facebooku.

Kmoníček totiž naznačil, že ne všechny dotazy, na něž prezident odpovídá, jsou smysluplné, a dodal, že pokud by měl odpovědi na ně brát jako prezidentův politický záměr, v 99,9 procenta by s nimi měl profesionální problém.

Prezidentův mluvčí hájí cesty hlavy státu do regionů a považuje je spolu se setkáními s občany za „jednu z nejdůležitějších aktivit, ne-li nejdůležitější”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám