Hlavní obsah

Okamura, Wagnerová a Michálek vytvoří spolu s lidovci nový senátorský klub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nově zvolení senátoři Tomio Okamura, Jan Veleba (oba nezávislí), Libor Michálek (zvolen za Piráty) a Eliška Wagnerová (zvolena za Stranu zelených) vytvoří nový senátorský klub spolu se stávajícími senátory za KDU-ČSL. Ponese název Klub pro obnovu demokracie - KDU-ČSL a nezávislí.

Foto: Profimedia.cz

Tomio Okamura

Článek

„Po vyjednávání s dalšími nestranickými senátory i se senátory zvolenými za KDU-ČSL jsem se rozhodla připojit k ustavení nového senátního klubu. Jeho členy a členky budou většinově tvořit nestraničtí senátoři a nezávislí senátoři zvolení s podporou politické strany jako například já s podporou Strany zelených a dále senátoři zvolení za KDU-ČSL,“ uvedla nově zvolená senátorka Eliška Wagnerová.

„Velmi mi záleželo na tom, aby název nového senátního klubu vystihoval hlavní myšlenku, s níž jsem vstoupila do politiky, a tou je práce pro obnovu naší demokracie,“ komentovala název nového klubu.

Kromě nestranických senátorů v klubu zasednou stávající lidovečtí senátoři Jiří Čunek, Miluše Horská (za Nestraníky), Petr Šilar, bývalý jihočeský rektor Miroslav Krejča (dříve ČSSD) a šéf jihomoravských lidovců Stanislav Juránek. K nim se připojí šumperský starosta Zdeněk Brož, který letos úspěšně kandidoval za KDU-ČSL.

Vedení klubu se má vybírat příští středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám