Hlavní obsah

ODS sepsula Babišovu stínovou ministryni. Její manžel radí současné vládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODS se prostřednictvím svého oficiálního účtu na Twitteru pustila do své bývalé členky a nynější místopředsedkyně Sněmovny za hnutí ANO Jany Mračkové Vildumetzové, kterou označila za „temný stín“ stínové vlády expremiéra Andreje Babiše. Její manžel Jan Mraček, vlivný občanský demokrat, který nově radí i ministryni životního prostředí Anně Hubáčkové (KDU-ČSL), odmítl situaci komentovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedkyně Sněmovny Jana Vildumetzová (ANO) a expremiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Asi nečekáte, že to budu komentovat, že ne? Opravdu ne,“ uvedl pro Novinky Mraček, který je považován za vlivného zákulisního hráče ODS.

Babiš má zase svoji vládu. Stínovou

Domácí

Reagoval tak na příspěvek, který se v neděli objevil na Twitteru ODS: „Paní Mračková Vildumetzová kandidovala za různé strany, koalice a hnutí. V poslední době zakotvila u ANO, tam jí politická turistika vynesla místo ve stínové vládě Andreje Babiše. Jedině dobře, když političtí turisté zůstanou ve stínové vládě, do té normální se ale dostat nesmějí,“ stojí v něm.

Mraček je šéfem chebské ODS. Nově je poradcem lidovecké ministryně Hubáčkové a disponuje také vstupem do Sněmovny jako asistent poslance Jana Bureše (ODS).

Foto: Facebook Jany Mračkové Vildumetzové

Jana Mračková Vildumetzová s manželem Janem Mračkem

Zároveň nadále setrval ve funkci místopředsedy Hospodářské komory pro oblast životního prostředí.

Piráti končí v koalici v Plzeňském kraji. Vadí jim „kmotr“ ODS i koncert Chinaski

Domácí

Mračková: Slušní členové ODS se musí stydět

Sama Mračková Vildumetzová, která je stínovou ministryní vnitra, uvedla, že některé tweety ODS považuje za hloupé.

„Myslím, že slušní členové ODS se musí stydět. Možná by si autor měl spíš vzpomenout na slova Jaroslava Kubery a ptát se, proč ti lidé z ODS odešli,“ odkazovala na projev zesnulého předsedy Senátu z kongresu strany, kde mimo jiné burcoval straníky k lepším výsledkům.

Politický náměstek je trafika, máte je na všech resortech, vmetla Vildumetzová vládě

Domácí

Mračková postupně vystřídala několik stran, za které kandidovala, první dva mandáty získala jako bezpartijní za Stranu zelených. V roce 2008 vstoupila do ODS, za niž se stala ve volbách 2012 krajskou zastupitelkou a jejíž členkou byla až do října 2014.

Od roku 2015 je členkou hnutí ANO, za které se stala postupně hejtmankou Karlovarského kraje, šéfkou Asociace krajů, poslankyní a po říjnových volbách, kdy zaznamenala jako karlovarská jednička kandidátky vítězství, i místopředsedkyní dolní komory.

Topolánek: Za Vildumetzovou a Jermanovou se omlouvám

Nejde přitom o první rýpnutí do Mračkové Vildumetzové ze strany ODS. Expremiér, někdejší předseda občanských demokratů Mirek Topolánek se v lednu poté, co politička vystoupila v pořadu Partie na CNN Prima News, omluvil, že stranou vůbec prošla.

Topolánek se vrací do čela Teplárenského sdružení

Domácí

Dále také zalitoval občanskodemokratické historie u bývalé kontroverzní hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové, která je rovněž staronovou poslankyní ANO a ve stínové vládě zastává post ministryně kultury.

„ODS byla historicky schopna vyprodukovat mimořádné mimoně a hlupáky. Tak už to u velkých stran bývá. Za Janu Mračkovou Vildumetzovou a Jaroslavu Pokornou Jermanovou z Agrohnutí se chci ale veřejnosti omluvit osobně,“ napsal na Twitteru Topolánek.

Výběr článků

Načítám