Hlavní obsah

ODS kolíkuje na Marsu půdu, kde by se mohl Paroubek zabydlet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ODS se v rámci negativní kampaně snaží zaujmout široké pole voličstva včetně hráčů internetových her. Vedle dvou her Párovaná a Řešení místo strašení, které jsou dostupné na oficiálním webu občanských demokratů, se na internetu objevila nová hra. Jak Novinky zjistily, doménu www.paroubeknamars.cz vlastní ODS, což nakonec v úterý potvrdil i mluvčí ODS Martin Kupka.

Článek

"Zatím jen mohu potvrdit, že něco takového jsme zahrnuli do naší kampaně,“ řekl Novinkám Kupka s tím, že vše je třeba chápat s nadsázkou. „Vše se dovíte ve středu,“ doplnil Kupka.

Tvůrci hry se nechali inspirovat Paroubkovým výrokem, kdy obhajoval spolupráci s komunisty tím, že návrhy zákonů by schvaloval třeba i s Marťany, a nabízejí možnost zajistit na Marsu pozemky a šéfa soc. dem. tam vystřelit. Hráč má za úkol jim v tom pomoci.

Mars, vybavený budkou, kosmickým průzkumným vozítkem a cedulí "Paroubkovo“, je třeba zbavit zelených monster, které plení tamní prostředí. Tzv. hraboš marťanský - "chce si za každou cenu nahrabat, riziko přemnožení, živí se vlastními plky, které recykluje“ - je úhlavním nepřítelem, za jehož sestřelení získává hráč právo na deset metrů čtverečních a sestřelením kolíku jeden metr čtvereční. Účelem je vyměřit předsedovi ČSSD v omezeném čase co nejrozsáhlejší pozemek.

Nad celým výjevem se vznáší raketoplán údajně zapůjčený od "východních přátel místo letní jachty“ odkazující na Paroubkovu cestu do Ruska, kde premiérovi Vladimíru Putinovi slíbil dobré vztahy a antiradarovou kampaň, a na toskánskou aféru šéfa ODS Mirka Topolánka. U inzerátu ke kosmické lodi stojí v poznámce "funkce blokace zpátečky“. 

Přestože hra působí infantilně, úplně pro děti asi nebude. Na liště je totiž odkaz na "vaše příspěvky“, které zřejmě správce nijak necenzuruje a mohou se tam vyskytnout vulgární narážky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám