Hlavní obsah

Odpůrci vakcinace dětí proti koronaviru demonstrovali v Praze

Novinky, ČTK

Zhruba sto lidí demonstrovala na pražském Palackého náměstí před ministerstvem zdravotnictví proti očkování dětí proti koronaviru. Akce začala po 14:00, někteří lidé měli s sebou české vlajky, demonstranty sledovalo kolem 20 policistů. Mnozí z řečníků zpochybňovali pandemii a volali po konci současné vlády.

Demonstrace odpůrců vakcinace proti koronaviru v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Vakcíny proti covidu nechrání nikoho proti žádné nemoci, jsou nástrojem snížení lidské populace - omezují plodnost a snižují věk, kterého se lidé dožijí,” řekl například jeden z řečníků Jiří Machač. Podle něj jsou současné očkovací látky proti koronaviru vakcínami smrti a očkovaní lidé obětí podvodu, nátlaku nebo vydírání.

Podle jednoho z organizátorů akce jde dnes o poslední shromáždění na neutrálním místě. Příště se podle něj budou plánovat akce v okolí bydlišť podle něj "duševních mrzáků", tedy členů vlády. „Na děti nám nikdo sahat nebude. Vláda musí být konfrontována s naším odhodláním,” zaznělo v úvodu demonstrace.

Možnost šíření delty je u dětí vyšší, říká vakcinolog

Stalo se

Na ní vystoupila také poslankyně Tereza Hyťhová (Trikolóra). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) chce podle ní od září rozdělovat děti na dvě skupiny - očkované a neočkované. „Neočkované děti budou sedět někde v rohu u stolu, budou mít své vlastní jídlo, svůj vlastní stůl, budou mít dezinfekci a budou straněny,” řekla.

Podle Machače je ministerstvo zdravotnictví baštou zla. „Tam za mnou, je sídlo zla, Mordor, bašta následovníků Mengeleho,” řekl. Dodal, že lidé se stanou zachránci lidských životů, pokud zničí vakcíny nebo někomu rozmluví očkování.

Puberťáci se vrhli na očkování

Koronavirus

V září bude podle epidemiologa a poradce ministra zdravotnictví Rastislava Maďara opět zavedeno testování ve školách a v zaměstnání. Ministři zdravotnictví a školství už dříve uvedli, že plně očkovaných dětí se testování ve školách týkat nebude, dá se proto předpokládat, že stejně to bude platit i v práci. Podle mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriely Štěpanyové bude záležet na vývoji epidemické situace, resort se zaměstnavateli v současné době jedná.

Očkování již chrání více než čtyři miliony Čechů

Domácí

V pondělí Vojtěch uvedl, že od začátku září lidé nebudou mít nárok na preventivní antigenní nebo PCR testy hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Dosud mohou podstoupit měsíčně dva PCR testy a jednou týdně test antigenní Od července se mohou na očkování hlásit děti od 12 let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám