Hlavní obsah

Nové výběrové řízení na Šlechtovku bude, slíbila Třeštíková

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nové otevřené výběrové řízení na Šlechtovu restauraci ve Stromovce bude, slíbila ve čtvrtek na zastupitelstvu Prahy radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha sobě). Doporučení, které v pondělí vydalo vedení Prahy, prý osobně ohlídá. Sama je ale přesvědčená o tom, že lepšího vítěze, než je Vinohradský pivovar, který první neveřejnou soutěž vyhrál, město nenajde.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hana Třeštíková na jednání pražského zastupitelstva

Článek

„Co se týče Šlechtovky, Obecní dům udělá nové výběrové řízení na provozovatele,” řekla na jednání zastupitelstva radní Třeštíková.

Aby proběhlo nové otevřené výběrové řízení už v pondělí, doporučila rada Prahy. Toto doporučení ale představenstvo společnosti Obecní dům nemusí akceptovat. Slova radní Třeštíkové tak znamenají potvrzení toho, že nová soutěž bude.

„Svolám jednání dozorčí rady, kde budou i zástupci představenstva, a tam bychom domluvili harmonogram výběrového řízení,” řekla radní Novinkám. Proces chce stihnout v rámci měsíců tak, aby byla Šlechtovka otevřena na jaře 2020, jak bylo stanoveno.

Pivovar znovu ve hře

K vypsání nové soutěže se město uchýlilo poté, co byly zveřejněny výsledky neveřejného výběrového řízení, v němž vyhrál Vinohradský pivovar.

Třeštíková stále doufá, že se do nové soutěže přihlásí i zmíněný Vinohradský pivovar. „Ještě jsem s nimi nemluvila, ale chystám se jim zavolat a budu je vyzývat, ať se určitě přihlásí. Myslím, že nikoho lepšího nenajdeme,” dodala pro Novinky.

Spoluvlastníkem Vinohradského pivovaru je přitom člověk blízký starostovi Prahy 7 Janu Čižinskému Matěj Turek, který je spjat právě s jeho hnutím Praha sobě a neúspěšně za ně kandidoval do pražského zastupitelstva.

Druhým problémem je, že výběrové řízení vypsalo představenstvo městské společnosti Obecní dům v době, kdy nemělo s městem platnou nájemní smlouvu na Šlechtovku. Tu vedení Prahy schválilo až v pondělí.

Na základě obou sporných bodů tlačili na nové výběrové řízení jak Piráti, tak i třetí koaliční partner - Spojené síly pro Prahu a kritikou nešetřila ani opozice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám