Hlavní obsah

Vedení Prahy po vyostřené debatě požaduje nové výběrové řízení na Šlechtovu restauraci

– Praha
Novinky, Renáta Bohuslavová

Praha schválila nájemní smlouvu s městskou společností Obecní dům o pronájmu Šlechtovy restaurace v pražské Stromovce. Její součástí je i povinnost městské společnosti vypsat nové otevřené výběrové řízení. V pondělí po jednání pražské rady to oznámilo vedení města. Debata o podmínkách nájemní smlouvy byla podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) vyostřená především mezi Prahou sobě a Spojenými silami pro Prahu.

Šlechtova restaurace v pražské Stromovce nyní prochází rekonstrukcí

Článek

„Doporučili jsme představenstvu, ať otevře nové výběrové řízení, a nepředpokládáme, že by šlo proti nám,” řekl na tiskové konferenci po jednání pražské rady náměstek pro dopravu Adam Scheinherr z Prahy sobě a ujistil veřejnost, že nová otevřená soutěž určitě proběhne.

Vypsání nové soutěže od počátku požadoval primátor Zděněk Hřib (Piráti) a byla to podle něj i jedna z pirátských podmínek pro schválení nájemní smlouvy. Nyní očekává, že představenstvo společnosti nové otevřené výběrové řízení uskuteční. Pokud ne, Praha se k tématu opět vrátí.

Hřib: Debata byla vyostřená

„Na radě kvůli tomu proběhla vyostřenější diskuze mezi Spojenými silami a Prahou sobě. Z mého hlediska by bylo nejvhodnější zrušit soutěž na budoucího provozovatele. Je schválený pronájem s tím, že společnost Obecní dům by měla udělat nové otevřené výběrové řízení,” dodal na tiskové konferenci Hřib.

V souvislosti se Šlechtovou restaurací Novinky informovaly o sporném uzavřeném výběrovém řízení na jejího provozovatele. To vyhrál Vinohradský pivovar, kde má podíl i Matěj Turek – kandidát hnutí Jana Čižinského Praha sobě. Výběr provozovatele ještě před schválením nájemní smlouvy mezi městem a jeho společností Obecní dům, a. s., uspořádalo představenstvo společnosti.

Podle ředitele společnosti Vlastimila Ježka vše proběhlo v pořádku a to, že vyhrála společnost, kde má podíl člověk blízký Janu Čižinskému, jehož hnutí zároveň Prahu vede, podle něj nehrálo žádnou roli. Dodnes však nebyly zveřejněny podmínky soutěže, v níž se vybíralo z 10 firem.

Podle Čižinského k žádnému ovlivnění ze strany jeho hnutí dojít nemohlo. „Je zcela obsurdní se domnívat, že ovlivňujeme, kdo má nebo nemá vyhrát. Obecní dům bude postupovat podle zákona. Jako rada jsme udělali to, co dělat můžeme,” řekl Novinkám Čižinský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám