Hlavní obsah

Noční vlky na pietě v Ostravě nahradili tuzemští motorkáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Kolem stovky lidí, z toho odhadem asi tři desítky motorkářů, se v pátek dopoledne sešlo před památníkem Rudé armády v Komenského sadech v Ostravě. Původně měli na místo dorazit i motorkáři z kontroverzního ruského motorkářského klubu Noční vlci, ti ale do Česka nepřijeli kvůli přísným protipandemickým opatřením.

Motorkáři si v Ostravě připomněli výročí konce válkyVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Na pietním shromáždění u památníku v Ostravě, které se konalo v den výročí osvobození města v roce 1945, zastoupily Noční vlky asi tři desítky sympatizujících motorkářů z Česka. Dva z nich se pak s černočervenou vlajkou Nočních vlků v rukou před památníkem poklonili.

Přestože nešlo o oficiálně organizovanou akci, k památníku dorazil také generální konzul Ruské federace v Brně Alexandr Kalačev či honorární konzul Ruské federace v Ostravě Aleš Zedník.

Foto: Aleš Honus, Právo

Připomínka osvobození v Ostravě.

„Letos nejde o žádné organizované setkání. Položíme s panem generálním konzulem kytici tady u centrálního mauzolea. Pak pojedeme navštívit další památníky v okolí,“ řekl novinářům Zedník.

Tradiční jízda ruských motorkářů přes Českou republiku se nekonala ani v minulém roce, a to rovněž z důvodu pandemie koronaviru. Noční vlci pořádají jízdy Evropou do Berlína každoročně, přičemž evropské země tyto jízdy považují za provokaci a některé je hodnotí jako bezpečnostní riziko.

Foto: Aleš Honus, Právo

Oslava osvobození v Ostravě.

Pro vstup do Česka aktuálně platí přísná pravidla. Přes hranice mohou vstoupit lidé jen v nezbytně nutných případech, zakázány jsou cesty za účely turistiky nebo soukromé návštěvy bez závažného důvodu. Česká republika vyžaduje od cizinců také PCR testy. Právě to Noční vlky od cesty odradilo.

Foto: Aleš Honus, Právo

Oslava osvobození v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám