Hlavní obsah

Noční mrazy sužovaly technaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRÁSNO

Mrazivou noc mají za sebou asi dvě tisícovky účastníků technoparty CzaroTekk, která se koná od pátku u Krásna na Sokolovsku. Teplota tam klesla až ke třem stupňům pod nulou.

Článek

Policisté museli pomáhat dalšímu z účastníků, kterého nedaleko místa akce srazilo auto. Se zlomeninou nohy a dalšími drobnějšími poraněními ho záchranáři převezli do nemocnice. Nyní policie vyšetřuje, kdo je viníkem. Řekla to regionální policejní mluvčí Jana Václavová.

Oba aktéři nehody patřili k návštěvníkům technoparty. Automobil srazil mladíka na silnici k polnímu letišti, kde se CzaroTekk odehrává. U řidiče při dechové zkoušce policisté alkohol nezjistili, ale zraněný měl v krvi přes 1,7 promile alkoholu. "Byla to zatím nejvážnější událost, která se na technoparty stala. V noci z pátku na sobotu ještě pomáhal náš lékař dalšímu technaři, jenž omdlel. Také on byl převezen do nemocnice v Sokolově a už je v pořádku," uvedla mluvčí.

Policie kontroluje účastníky

Podle policistů opustila CzaroTekk během sobotního odpoledne a podvečera kvůli špatnému počasí asi tisícovka lidí. Od té doby se počty příznivců technohudby v Krásně už příliš nezměnily. Policie se zaměřila především na kontrolu odjíždějících řidičů. Ve 13 případech zjistila, že se před jízdou napili alkoholu. "Akce od samého počátku probíhá až na několik menších přestupků v klidu a bez problémů. Žádnou stížnost nemáme ani z nedaleké obce," dodala Václavová.

Delikventů je víc

Ve čtyři hodiny ráno odvezla rychlá záchranná služba 25letého muže z Mladé Boleslavi, který byl nalezen v bezvědomí pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek, do nemocnice v Sokolově. V současné době je již při vědomí.V ranních hodinách řešili policisté další dva řidiče, kteří řídili pod vlivem alkoholu. U 22-etého řidiče policisté naměřili 0,72 promile alkoholu v dechu a u druhého řidiče z Rakouska se vyšplhala hodnota alkoholu v krvi na 0,76 promile. Na technoparty však řádí i zloději - škoda za odcizené peněženky a mobilybyla  zatím předběžně vyčíslena na 21 000 Kč.

Technoparty CzaroTekk se odehrává na pronajatém pozemku podnikatelky z Krásna. Patří jí bývalé polní letiště státních statků, kde pořadatelé rozestavili na zpevněné asfaltové ploše 22 zvukových aparatur. Akci mají řádně povolenu a souhlas k ní dala i správa Chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Reproduktory jsou natočeny mimo obec, takže v Krásně není jejich zvuk téměř slyšet.

Pořadatelé budou uklízet

CzaroTekk začal v Krásně v pátek a lidé by tam měli být až do pondělí. Akce je ale nahlášena až do úterý. Pořadatelé pak mají plochu uklidit, odvézt odpadky a předat majiteli. Na ploše mají chemické záchody a cisterny s pitnou vodou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám