Hlavní obsah

Nic se nerozvolní ani na Velikonoce, tvrdá opatření budou dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tvrdá opatření budou platit i po 21. březnu. V pondělí to uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). S rozvolněním se nepočítá ani na Velikonoce, platit zřejmě bude dále omezené cestování mezi okresy.

Nic se nerozvolní ani na Velikonoce, tvrdá opatření budou dálVideo: ČTK

 
Článek

„Opatření po 21. březnu se nebudou výrazně lišit. Také na Velikonoce je třeba zachovat omezení volného pohybu,“ uvedl ministr.

Nerozvolňovat, tvrdá opatření prodloužit, razí Hamáček

Domácí

Doporučovat tak nebude zrušení omezení pohybu mezi okresy. „A to ani s ohledem na blížící se Velikonoce. Epidemie se zastavila, ale neklesá razantně zátěž v nemocnicích,“ dodal ministr.

Rozhodnutí ve čtvrtek

Tvrdá pravidla jsou podle něj efektivní a vedla k zastavení nárůstu nového počtu nakažených. „Situace se nevyvíjí úplně kriticky, ale ne ani úplně optimálně. Jdeme střední cestou. Nejpřísnější opatření zvážíme k uvolnění,” upřesnil.

Vláda by měla finální úpravu pravidel předložit na mimořádném jednání ve čtvrtek. „Chceme ještě vidět alespoň data za první polovinu tohoto týdne,“ vysvětlil Blatný.

Blatný: Začíná to zabírat, možná pustíme lidi ve volném čase trochu dál

Domácí

Ten také na mimořádné jednání kabinetu ponese návrh na prodloužení nouzového stavu, který platí nyní do 28. března. Minimálně bude chtít dalších 14 dní. Pokud ho vláda podpoří, žádost kabinetu bude muset následně posoudit Poslanecká sněmovna.

Aktuálně počty nově nakažených pozvolna klesají. Například za neděli přibylo 3291 případů nákazy koronavirem, tedy zhruba o 700 méně než před týdnem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám