Hlavní obsah

Nemocný poslanec Vlček nekončí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Sociálně demokratický poslanec Miloslav Vlček, který je podle informací Práva hospitalizován po operaci slinivky a prodělal plicní embolii, se svého poslaneckého mandátu nevzdá. Informoval o tom Novinky v tiskovém prohlášení. Jeho hlas tak bude chybět vládní koalici při pokusu o přehlasování prezidentského veta zákona o DPH.

Foto: Jiří Cysař

Skalničky

Článek

Svým případným odchodem ze Sněmovny by Vlček umožnil hlasování první náhradnici na olomoucké kandidátce, na níž byl Vlček zvolen. Tou je advokátka Jana Hamplová. "Zatím o tom se mnou nikdo nemluvil. Debatuje se o tom v kuloárech, ale věřím, že pan poslanec Vlček se k odstoupení nechystá, ani by mě to netěšilo," řekla před časem Právu.

Vlček ve svém pondělním prohlášení uvádí, že o své rozhodnutí zůstat poslancem v neděli informoval předsedu sociální demokracie a vlády Vladimíra Špidlu. "Vzhledem k různým spekulacím o mém odstoupení, odpovědně prohlašuji, že mandátu poslance PS PČR se vzdát nehodlám," uvádí Vlček.

Vládní koalici tak bude chybět nejen jeho hlas, ale i ministra zahraničí Cyrila Svobody, který se zotavuje po páteční nehodě. Podporu zákonu o DPH sice přislíbil nezařazený Petr Kott, to však k prosazení zákona koalici nestačí - stále chybí jeden hlas. Premiér Špidla je však optimistou a věří, že zákon v úterý poslanci schválí.

Reklama

Související témata:

Související články

Prezident Klaus vetoval zákon o DPH

Prezident Václav Klaus v pátek vetoval zákon o dani z přidané hodnoty (DPH). Koaliční vláda Vladimíra Špidly s ním přitom počítá ve své reformě veřejných...

Kott možná pomůže vládě

Vládní koalici možná pomůže hlas bývalého poslance ODS Petra Kotta. Ten totiž nejspíš podpoří zákon o dani zpřidané hodnoty, který kabinetu minulý týden odmítl...

Výběr článků

Načítám