Hlavní obsah

Nemocnice na severu Moravy omezují péči

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K výraznému omezení neakutních operací musí přistoupit nemocnice v Moravskoslezském kraji. Důvodem je nárůst pacientů s covid-19. Jen během středy jich v regionu přibylo 1295. Současně s tím narůstá v kraji také covid pozitivních pacientů, kteří vyžadují intenzivní péči.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Od pátku 18. prosince proto Fakultní nemocnice Ostrava (FNO) mění v covid jednotky lůžkovou část Kliniky ústní, čelistní a obličejové chirurgie, Oční kliniku i Kardiovaskulární oddělení.

„Žádám všechny obyvatele regionu o pochopení a shovívavost. Zdravotníci fakultní nemocnice jsou i v této extrémní situaci připraveni ošetřit všechny, jejichž zdravotní stav to bude akutně vyžadovat,“ ujistil ředitel FNO Jiří Havrlant s tím, že apeluje na veřejnost, aby při svých aktivitách myslela na to, že pozornost zdravotníků teď musí být upřena hlavně k těm, kteří jejich vysoce specializovanou pomoc bezodkladně potřebují.

Vězeňská služba nasadí na covid jednotku vězně Kotta i Ratha

Krimi

„Uvědomte si, že koronavirus způsobuje v mnoha případech nenadálé a velmi vážné zdravotní problémy, které vyžadují okamžitou nemocniční péči. Současně však musí lékaři zasahovat u náhlých srdečních či mozkových příhod a dalších život bezprostředně ohrožujících diagnóz,“ přiblížil aktuální situaci.

Výrazný nárůst pacientů s koronavirem ve vážném stavu hlásí v posledních dnech i krajské nemocnice. A podobně jako FNO omezují péči, která snese odklad.

Česko v případě potřeby nabídne nemocniční lůžka zahraničním pacientům

Domácí

„Omezme sociální kontakty, dbejme na všechna hygienická opatření, buďme obezřetní. Rozhodně také doporučuji využít možnost nechat se zdarma otestovat. Je to jeden z klíčových způsobů, jak šíření viru omezit,“ vyzval hejtman Ivo Vondrák (ANO) s tím, že všechna zdravotnická zařízení v kraji jsou ve stavu plné pohotovosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám