Hlavní obsah

Někteří lidovci se od předsedy Čunka odvracejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předsednictvo KDU-ČSL v úterý ráno přijalo vysvětlení svého předsedy Jiřího Čunka k jeho výrokům o Romech. Už odpoledne se ale ze strany začaly ozývat nesouhlasné postoje. S výhradami vystoupil například poslanec Pavel Severa.

Článek

Podle něj by měl Čunek svou situaci vyhodnotit a udělat krok, kterým by ji vyřešil. Přímo o rezignaci ale nemluvil. Postojem předsednictva je Severa zklamán.

Doplnil, že Čunka sám vyzývat k odchodu nebude. Politik by podle něj měl umět vyhodnotit situaci a když pozná, že to je neudržitelné, tak odejít sám. Severa naznačil, že pokud Čunek neudělá rázný krok, v krajním případě by on sám odešel ze strany a pro začátek by opustil funkce. Severa je například místopředsedou poslaneckého klubu strany.

V úterý také novinářům řekl, že v podobné kritice není ve straně sám, proti Čunkovi se prý staví už i poslanci, kteří za ním dříve stáli. Dalším kritikem je například senátor Petr Pithart. V České televizi řekl, že Čunek sám rozhodně neodstoupí, musí ho k tomu vyzvat strana nebo koaliční partneři.

Čunek minulý týden v Blesku na dotaz čtenáře, zda "se budou dotovat i ostatní lidé jako Romové", odpověděl: "To se budete muset jet někam opálit, začít dělat s rodinou binec, na náměstí dělat ohně a potom se vás teprve někteří politici zastanou a řeknou - on je chudák." Slova vyvolala velké pobouření.

Strana svého předsedu drží i v kauze jeho obvinění z korupce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám