Hlavní obsah

Nejobtížnější bylo udržet zájem dětí o sport, přiznává trenérka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to týden, co si celý tým mladších žaček zlínského házenkářského klubu oddechl. Do té doby musely házenkářky ročníku 2008 při špatném počasí kvůli covidovým omezením zůstat doma bez možnosti pilovat s kolektivem své umění s míčem. Anebo trénovat jen omezeně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Teď už je konečně líp. Když bude škaredě, můžeme s dětmi do haly,“ ulevila si koučka mladších žaček Handball Clubu Zlín Hana Kolářová.

Nejen pro ni, ale i pro další její kolegy, ať z házené, či z jiných kolektivních sportů, bylo nejobtížnější udržet zájem dětí o sport v době, kdy tým nemohl trénovat společně. „Nejpodstatnější bylo dostat děti zpátky na hřiště. A vymyslet pro ně v jejich restartu různé hry, aby je sport zabavil i ve dvojicích či menších skupinkách,“ podotkla.

PŘEHLEDNĚ: Co se od pondělí rozvolňuje

Ekonomika

To šlo až v posledních týdnech. Předtím byla doba temna, motivace byla obtížná. Trenérce pomáhaly sociální sítě.

„Na síti WhatsApp máme týmovou skupinu. Chytré telefony a různé aplikace nám pomáhaly. Děvčata mi posílala fotky a videa, jak doma trénují, jak vyrážejí s rodiči do hor, na kola. Takto jsem o dětech věděla a byla jsem si téměř jistá, že se k házené po rozvolnění vrátí. Patří za to obrovský dík rodičům,“ doplnila trenérka.

Po pandemii zůstaly děti s úzkostmi a depresemi

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám