Hlavní obsah

Nejdůvěryhodnějšími politiky ve Sněmovně jsou Hamáček, Babiš a Klaus ml.

Novinky, Jaroslav Soukup

Nejvyšší důvěře ze stranických představitelů se v září podle šetření CVVM těšil předseda ČSSD Jan Hamáček následovaný předsedou ANO Andrejem Babišem a lídrem hnutí Trikolóra Václavem Klausem ml. V první pětici se umístili ještě předseda Pirátů Ivan Bartoš a šéf SPD Tomio Okamura.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Důvěra vrcholným politikům v září 2020

Článek

Hamáčkovi deklarovalo důvěru 43 procent dotázaných, Babišovi 39 a Klausovi ml. 30 procent. Bartoš následoval s důvěrou 28 a Okamura 27 procent.

„Pokud jde o to, kterým politikům lidé nejvíce nedůvěřují, v čele v tomto ohledu stojí s 61 procent nedůvěřujících Tomio Okamura následovaný s pouze dvoubodovým odstupem Vojtěchem Filipem (59 procent), za nimiž s nevelkými odstupy a podíly nedůvěry převyšujícími úroveň jedné poloviny následují Ivan Bartoš (54 procent), Andrej Babiš (53 procent), Petr Fiala, Jaroslav Faltýnek a Václav Klaus ml. (všichni tři shodně 52 procent),” uvedla agentura.

Důvěra v prezidenta opět klesla

Domácí

Ve srovnání s předchozím šetřením z června upozornil průzkum na pokles důvěry u Klause ml. o devět procentních bodů.

„Statisticky významné snížení podílu důvěřujících se objevilo i u Víta Rakušana (o 5 procentních bodů) při zvýšení podílu nedůvěry o 7 procentních bodů, Petra Fialy (o 6 procentních bodů) a Jana Hamáčka (o 4 procentní body),” uvedlo CVVM, které do průzkumu zařadilo předsedy a místopředsedy stran zastoupených ve Sněmovně.

Průzkum probíhal od 5. do 20. září a zapojilo se do něj 951 dotázaných.

Reklama

Výběr článků

Načítám