Hlavní obsah

Nečasová kvůli karikatuře podala žalobu na piráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Choť expremiéra Petra Nečase Jana Nečasová se rozhodla podat žalobu na piráty. Dotkla se jí karikatura, na níž ji strana na svém volebním autobusu připodobnila do pozice loutkovodičky svého muže. Spolu s Nečasovým jsou na pojízdné reklamě i další politici.

Foto: Pirátská strana

Pirátský autobus bude objíždět republiku

Článek

Nečasová se na piráty prostřednictvím právního zástupce obrátila nejprve s předžalobní výzvou. Té však strana nevyhověla, neboť nemá za to, že by nějak zasáhla do práv Nečasové, popsal pražský zastupitel a vedoucí mediálního odboru pirátů Mikuláš Ferjenčík.

Následně padla i žaloba s návrhem na předběžné opatření. Soud o něm již rozhodl, nicméně piráti zatím verdikt neobdrželi.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Nečasová u soudu

Karikaturu zatím odstraňovat nehodlají. „Počkáme, jak rozhodne soud,” uzavřel Ferjenčík, který očekává, že se budou moci seznámit s rozhodnutím během pár dnů.

Karosa odkazující svými barvami k vozům vězeňské služby má v rámci předvolební kampaně brázdit republiku. Piráti karikaturami chtějí připomenout politické kauzy, které sice hýbaly veřejným míněním, ale vesměs zůstaly nepotrestány. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám