Hlavní obsah

Jedeme si pro vás, vzkazují politikům piráti s vězeňským autobusem

Novinky, jas

Piráti od pondělí nasazují do své kampaně před podzimními volbami autobus. Karosa odkazující svými barvami k vozům vězeňské služby doplňuje úmysl pirátů připomenout politické kauzy, které sice hýbaly veřejným míněním, ale vesměs zůstaly nepotrestány.

Foto: Pirátská strana

Pirátský autobus bude objíždět republiku.

Článek

V autobuse se tak „vezou” David Rath, Bohuslav Sobotka, Andrej Babiš, Miroslav Kalousek i Jana Nečasová, jejíž jméno za svobodna se stalo synonymem hned několika kauz.

„Neutrácíme za supermoderní kamión a podobné výstřelky jako Andrej Babiš. Vězeňský autobus poslouží ideálně svému účelu – po celý zbytek kampaně bude lidem v celé zemi připomínat kauzy, za které nikdo nebyl dohnán k odpovědnosti,” okomentoval pohnutky pořízení autobusu šéf strany Ivan Bartoš.

Neopomněl připomenout, že většina aktérů zmiňovaných kauz „stále působí ve vysoké politice”.

Foto: Pirátská strana

Pirátský autobus

„Náš autobus na silnici určitě nikdo nepřehlédne. Ne proto, že bychom jezdili jako piráti silnic, ale kvůli podobě, kterou žádný jiný autobus nemá,” dodal k dopravnímu prostředku, s nímž chce strana, snad po vzoru legendárního Zemáku, projet celou republiku, respektive všechna okresní města.

Kampaň jako rekvalifikace

Vzhledem k problémům s nedostatkem řidičů, s nímž se autobusoví dopravci v poslední době potýkají, rozhodli se piráti zaplatit svým členům kurzy v autoškole.

Foto: Pirátská strana

Pirátský předvolební autobus

„Člověk se učí v jakémkoliv věku. Ještě před pár týdny bych nevěřil, že v 54 letech znovu usednu do autoškoly. Je to jako rekvalifikace, kterou podstupují tisíce lidí,” okomentoval Roman Kučera, který si rozšiřuje řidičské oprávnění o skupinu D.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám