Hlavní obsah

Nečas: Kalousek mě o pochybnostech při předsednictví neinformoval

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér a šéf ODS Petr Nečas ve čtvrtek popřel, že by ho loni v listopadu ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek informoval o pochybení při financování českého předsednictví Evropské unii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Nečas na tiskové konferenci na dotaz Práva uvedl: „Pouze mě někdy, pokud si matně vzpomínám na přelomu listopadu a prosince, informoval o tom, že finančně analytický odbor (ministerstva financí) se zabývá těmi subjekty, kam šly platby za české předsednictví a vzájemnými pohyby finančních částek mezi právnickými a fyzickými osobami.“

Kalousek podle Nečasových slov „nevznesl žádné pochybnosti o financování českého předsednictví a o ničem takovém mě neinformoval“.

Nečas podle svých slov pevně doufá, že Kalousek je schopen doložit, jak měl stát kvůli Vondrovi tratit stovky miliónů. „Přiznám se, že nevím, které konkrétní zakázky měl na mysli, zda třeba některé zakázky na ministerstvu obrany nebo v jiných resortech. Přesně nevím, co tím měl na mysli,“ uvedl Nečas.

Premiér předal TOP 09 dopis, který ve čtvrtek sepsalo grémium ODS. „Postup pana ministra Kalouska považuji za velmi neobvyklý, nekolegiální a podle mého názoru postup, který je nezvyklý a nesprávný,“ uvedl Nečas.

Reklama

Související články

Novák: Respektoval jsem osobní žádost Vondry

Bývalý vedoucí Úřadu vlády ČR Jan Novák v souvislosti s kauzou podezřelé zakázky pro firmu Promopro za tři čtvrtě miliardy korun z doby českého předsednictví...

Výběr článků

Načítám