Hlavní obsah

Na Velikonoce bude jako na Štědrý den. Jen ten sníh bude jaksi navíc

Studený vítr, zataženo s deštěm, na horách sněžení a teploty stejné jako o loňském Štědrém dnu. Tak bude vypadat počasí nejen na začátku tohoto týdne, ale i během velikonočních svátků, sdělila v pondělí Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nad Německem je už studená fronta, která se pomalu přesouvá do Česka. Před ní si ještě užijeme sluníčka a příjemných teplot, během noci ale přijde zlom,“ řekla Honsová.

V pondělí se teploty budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni, na Moravě a ve Slezsku to bude mezi 19 až 23 stupni. „Tak vysoké teploty jsme naposledy v tomto období zažili v roce 2009,“ dodala meteoroložka.

Od úterý už budeme po zbytek týdne potřebovat deštníky a teplé oblečení. V nížinách bude pršet, na horách sněžit. Ranní teploty budou v intervalu 7 až 3 stupně, odpolední se vyšplhají na 9 až 13 stupňů. Navíc bude foukat čerstvý severní vítr, takže pocitově to bude o 3 až 4 stupně méně.

Ve středu začne počasí v Česku ovlivňovat další frontální systém. Bude zataženo s deštěm, na horách sněžení. Ranní minima se budou pohybovat mezi 4 až 0, na mnoha místech se objeví přízemní mrazíky. Během dne se rtuť teploměru bude pohybovat mezi 8 až 12 stupni. Opět bude foukat čerstvý vítr.

Ve čtvrtek se začne do Česka nasouvat další tlaková níže z Islandu. „Ta přinese velkou oblačnost s deštěm a na horách sněžením. Právě tato níže bude určující pro počasí velikonočních svátků,“ uvedla Honsová. Ranní teploty budou mezi 5 až 1 stupněm, na mnoha místech se objeví přízemní mrazíky. Denní teploty nebudou nijak vysoké. Ve čtvrtek 7 až 11 stupňů.

V pátek bude počasí obdobné. Oblačno až zataženo s deštěm a na horách sněžením, odpolední teploty 8 až 12 stupňů.

V sobotu opět zataženo, déšť a teploty 8 až 12 stupňů.

Ráz počasí v neděli a v pondělí by měl zůstat stejný jako předchozí dny. Mělo by být zataženo s deštěm v nížinách a na horách se sněžením, popřípadě smíšenými srážkami. Teploty ještě klesnou a budou se pohybovat mezi 6 až 10 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám