Hlavní obsah

Na pražského primátora kandiduje i miliardář Sehnal

Novinky, jas

Přes neúspěch ve sněmovních i prezidentských volbách se obnovená Občanská demokratická aliance (ODA) rozhodla ucházet o hlasy voličů i v komunálních volbách. V Praze, která je jedním z necelých dvou desítek měst, kde se hnutí rozhodlo postavit kandidátky, bude o post primátora usilovat miliardář Pavel Sehnal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Sehnal

Článek

Sehnal kandiduje rovněž na starostu Letňan, bude stát v čele uskupení Krásná Praha. To ODA sestavila s nezávislými kandidáty.

Přes svou společnost SPGroup Sehnal vlastní firmu Incheba, která pořádá veletrhy na výstavišti v Holešovicích. Skupině patří i výstaviště PVA v pražských Letňanech.

Praha řízená Pražáky

„Prahu by měli řídit Pražáci, zajistíme lidem práci v místě bydliště, město zprůjezdníme a zajistíme nové parkovací kapacity. Chceme Prahu jako bezpečné město, kde to žije, s větším počtem cyklostezek, hřišť a parků, ale také bez čekání u lékaře,“ uvedl Sehnal s poukazem na skutečnost, že v čele metropole stojí v poslední době často lidé, bez hlubších vazeb na Prahu.

V dalších městech se chce ODA zaměřit na problémy v dopravě, nedostatek parkovacích míst i na změny „prostředí a atmosféry”.

ODA doposud paběrkovala

Sehnal obnovil činnost ODA loni. V podzimních sněmovních volbách strana oslovila přes 8000 voličů a získala 0,15 procenta hlasů. Při letošním prezidentském klání její kandidát Vratislav Kulhánek obdržel v prvním kolem 0,47 procenta hlasů a z registrovaných kandidátů skončil jako poslední.

Podnikatel Sehnal ovládá skupinu SPGroup, která zastřešuje pět desítek firem, které působí v řadě odvětví, například v oblasti nemovitostí nebo pojišťovnictví. Pod skupinu spadá pojišťovna Slavia, v oblasti výstavnictví pak právě společnosti PVA nebo Incheba. Sehnalovi patří i aquapark v pražských Čestlicích.

ODA hodlá usilovat o vstup na magistrát v Praze a do zastupitelstev MČ Praha 5, MČ Praha 6, MČ Praha 11, MČ Praha 18 – Letňany, v Čestlicích, Ústí nad Labem, Nymburce, Mladé Boleslavi, Karlových Varech, Králově Dvoře, Vrátu, Olomouci, Kopřivnici, Kroměříži, Hranici a Štěpánově.
Hnutí zdůvodňuje výběr míst tím, že v daných lokalitách jsou členové a sympatizanti hnutí aktivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám