Hlavní obsah

Na Nově dostali slib: Vávra se nevrátí

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

"Chtěl bych zcela jasně říct, že (Jan) Vávra nepřijde." Těmito slovy reagoval v úterý generální ředitel Novy Petr Dvořák na nejčastější dotaz, který mu zaměstnanci televize kladli buď písemně, přes e-mail, nebo osobně před setkáním pracovníků Novy s novým vlastníkem televize, americkou společností CME. Tu zastupoval generální ředitel CME Michael Garin.

Foto: SVČ Most

Letní pohár SVČ Most – stolní hokej

Článek

Zaměstnance zajímalo, zda se do Novy vrátí bývalý šéf České nezávislé televizní společnosti, bývalý šéfredaktor zpravodajství a exmoderátor Sedmičky Jan Vávra.

"Finanční plán nám nedovoluje vybudovat síť některých trafik pro lidi, kteří třeba z minulosti mají pocit, že by na ni měli nárok," uvedl Dvořák. "Nárok být zaměstnán v televizi bude mít jen ten, kdo dokáže něco kvalitního přinést bez ohledu na minulost," dodal.

Vávra se po roztržce bývalého šéfa Novy Vladimíra Železného s Američany v roce 1999 postavil na stranu CME.

Připustil možnost personálních změn

Šéf Novy však připustil možnost personálních změn. O žádné konkrétní ale nehovořil, ani o době, kdy by měly být uskutečněny. "Personální změny budou vždy směřovat k tomu, aby byla televize více úspěšná. Nenastanou proto, že se uskutečnila nějaká transakce," poznamenal Dvořák.

Zaměstnanci se dozvěděli, že televizi čeká restrukturalizace, že nejvyšším orgánem skupiny TV Nova Holding se stane představenstvo, kde bude zájmy české strany i nadále zastupovat Jiří Šmejc.

A také že důležitým úkolem pracovníků Novy je udržet současnou pozici na televizním trhu. "Snazší je vybudovat si takovou pozici, než si ji udržet," poznamenal Garin, který připomněl své dlouholeté působení v médiích. Jako novinář pracoval od roku 1966.

Setkání se uskutečnilo v barrandovském ateliéru číslo 2 a přišlo na něj kolem dvoustovky řadových interních a externích pracovníků včetně několika známých tváří Novy, jako je například Lenka Hornová, Pavlína Danková nebo Rey Koranteng.

Reklama

Související témata:

Související články

Novu opět získá americká CME

Americká skupina CME se dohodla s finanční skupinou PPF na prodeji 85 procentního podílu v televizi Nova. Zaplatí za něj 642 miliónů dolarů, což je asi 15...

Prodej Novy zaskočil Klause

Opětovný prodej televize nova společnosti CME zaskočil prezidenta Václava Klause i další politiky. Někteří z nich přitom dávají najevo, že je změna vlastníka...

Výběr článků

Načítám