Hlavní obsah

Motocyklovou Grand Prix v Brně podpořil i kraj

Právo, mh
Brno

Finanční podporu závodů mistrovství světa motocyklů ve stejné výši jako město Brno odsouhlasili ve čtvrtek i zastupitelé Jihomoravského kraje. Na konání motocyklových závodů seriálu Grand Prix, které na poplatku pořádající společnosti Dorna přijdou celkem na asi 190 milionů korun, kraj věnuje šedesát milionů, každý rok třicet. Stát přislíbil podporu na oba ročníky 85 milionů. V tomto roce má Velká cena České republiky termín 7. až 9. srpna.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pro podporu akce hlasovalo 48 zastupitelů, dva byli proti a čtyři se zdrželi. Závody se mají odjet s největší pravděpodobností bez diváků pouze za přítomnosti televizních kamer.

Vstupenky již prodané v předprodeji tak budou v platnosti i pro příští rok, kdy by měla být uzavřena nová pětiletá smlouva s Dornou na pořádání závodů v Brně a kdy bude již také možné počítat s příjmy z prodeje vstupenek. Stávající smlouva totiž letos končí a přesunutí závodů i s diváky na příští rok a komplikace s tím spojené si vyžádala koronavirová pandemie.

Brno podpořilo Grand Prix pro letošek i příští rok, dá 60 milionů korun

Domácí

Podle někdejšího primátora Brna Petra Vokřála (kandidoval za ANO), který je stejně jako jihomoravský hejtman Bohumil Šimek podporovatel závodů se sedmdesátiletou historií závody sleduje na celém světě 650 milionů lidí a mají velkou marketingovou hodnotu.

Na kritiku opozičních zastupitelů Jany Drápalové (SZ) a Jana Grolicha (KDU-ČSL), kterým se nelíbilo, že se o tak velkém finančním požadavku nejednalo dřív a podrobněji a kteří rovněž upozornili na riziko značného finančního závazku Spolku pro pořádání závodu s tím, že podpora státu může být nejistá, Vokřál argumentoval, že letos je to právě naopak poprvé, kdy stát slíbil pomoc písemně na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám