Hlavní obsah

„Moderátorka bude potřebovat léčbu posttraumatické poruchy.” Zemanovo chování znechutilo internet

Aktualizováno

Rozhovor prezidenta republiky Miloše Zemana s moderátorkou Terezií Tománkovou na televizi CNN Prima News vzbudil bouřlivé ohlasy. Zatímco opozice kritizovala obsah a ruská strana jej naopak ocenila, reakce na sociálních sítích si také všímaly Zemanova chování vůči moderátorce.

Foto: CNN Prima News , ČTK

Prezident Miloš Zeman s moderátorkou Terezií Tománkovou v diskusním pořadu Partie

Článek

Pobouření vyvolaly především následující prezidentovy výroky: „Já vás nechci trápit, ale vy nejste dneska ve formě.“ „Vy si sedíte na uších.” „Důvěrné materiály se nezveřejňují ani půvabným moderátorkám, zvlášť když by je stejně nepochopily. Protože jsem si všiml, že jsem říkal už třikrát jednu a tu samou věc.“

Takových útoků na ženu, jež s ním vedla rozhovor, se prezident republiky za ani ne 40 minut trvání pořadu dopustil zhruba desetkrát.

„Ta novinářka, která dělala rozhovor se Zemanem, bude potřebovat léčbu posttraumatické stresové poruchy,” napsal na Twitteru Ian Willoughby, irský novinář žijící v Praze, který pracuje pro mezinárodní vysílání Českého rozhlasu.

Jeden z uživatelů sociální sítě Twitter vystupující pod jménem Ervin Hroch napsal, že by Tománková zasloužila „rizikový příplatek”.

„Kdyby se moderátorka Tománková zvedla, nechala tam toho burana sedět a nenechala se od něj sprostě urážet, tak by sice přišla o místo, ale v příští minutě by byla slavná po celé zemi a nabídkami zavalena po uši,” napsala zase spisovatelka Jenny Nowak.

Ke stejnému tématu se na sítích vyjádřili i politici a další veřejné osobnosti. Podle senátora Václava Lásky (Senátor 21) moderátorka „schytala asi nejvíc urážek od hosta (náhodou prezidenta ČR) v historii moderování u nás”.

Vzdejme čest Zemanovi, Česko ať se omluví, zní z ruského parlamentu

Domácí

„Přesto zvládla vést ten rozhovor výborně. Já před ní smekám,” dodal Láska.

K debatě se vyjádřil také politický marketér Jakub Horák, který pracoval mimo jiné pro prezidentskou kampaň Mirka Topolánka nebo pro minulou sněmovní kampaň Pirátů. „Pokud někomu v rozumné debatě řeknete 'sedíte si na uších', nejspíš odejde, nebo vám odpoví systémem 'na hrubý pytel hrubý záplata',” napsal Novinkám.

Zacharovová obvinila Česko, že ve Vrběticích skladovalo zakázanou munici

Evropa

„Je to zbabělé chování, kdy Zeman zneužívá, že moderátorka tam musí zůstat a nemůže reagovat stejným metrem,” dodal Horák.

Pobouřeně na Twitteru reagovala předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. „Chování pana Zemana k Terezii Tománkové bylo pokračováním jeho mnohaletého buranství,” konstatovala.

Samotná televize CNN Prima News se za výkon Tománkové postavila: „Děkujeme Terezii Tománkové za moderování mimořádné tříhodinové Partie. Celou situaci zvládla a předvedla vysokou profesionalitu a to jak ve vypjatých chvílích rozhovoru s prezidentem, tak i během dalších dvou hodin diskusí s ústavními činiteli i zástupci politických stran.”

Anketa

Reprezentuje podle vás prezident Miloš Zeman důstojně zájmy a pověst České republiky?
Ano
26,9 %
Ne
73,1 %
Celkem hlasovalo 38983 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman prohlásil, že velí policii. Nevelí

Prezident Miloš Zeman ve svém nedělním projevu ke kauze Vrbětice prohlásil, že Policie ČR patří mezi ozbrojené síly, jejichž je vrchním velitelem. Není to ale...

Výběr článků

Načítám