Hlavní obsah

Mládek: Neselhal jsem, Babiš proti mně vede kampaň

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) odvolat šéfa průmyslu a obchodu Jana Mládka samotného ministra překvapilo. Mládek na pondělní tiskové konferenci odmítl, že by dělal kroky, které jsou v rozporu s vládní politikou, jak uvedl předseda vlády. Ministr rovněž řekl, že proti němu ministr financí Andrej Babiš (ANO) vede mediální kampaň.

Mládek: Za mého působení došlo k rekordnímu poklesu nezaměstnanostiVideo: Barbora Zpěváčková , Novinky

 
Článek

„Ministerstvo průmyslu a obchodu nedělalo žádné kroky, které jsou v rozporu s vládní politikou. Neselhal jsem. Je proti mně vedená mediální kampaň,“ prohlásil Mládek na tiskové konferenci, kterou uspořádal chvíli poté, co premiér ohlásil své rozhodnutí.

Na dotazy novinářů ohledně toho, kdo proti němu vede kampaň, odvětil, že Andrej Babiš. Na otázku proč tomu tak podle něj je, odpověděl: „Kdybych byl nedůležitý ministr, tak by ji neměl důvod vést.“

Sobotka v pondělí oznámil, že chce vystřídat ministra průmyslu. Vadí mu, jak Mládek postupoval ohledně situace s mobilními operátory.

Mládek kritiku odmítl. Podle něj to, co je mu předkládáno jako selhání, není v kompetenci jeho resortu, ale v kompetenci Českého telekomunikačního úřadu a antimonopolního úřadu. „Premiér rozhodl podle svých PR poradců,” podotkl Mládek.

Kalousek: Mládek si dělá srandu

Na tiskové konferenci se ještě stihl pochválit. „Před nástupem jsem měl jasné cíle a většina byla splněna. Hlavním bylo nastartovat hospodářský růst, zahraniční investice, což se podařilo. Nezaměstnanost je nejnižší v rámci celé EU. To se nestalo náhodou, ale velkým úsilím,“ prohlásil Mládek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Výrok na Twitteru komentoval šéf opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek. „Chápu, že Mládek se chce na odchodu pochválit. Když ale říká, že snížil nezaměstnanost a nastartoval růst, dělá si z nás srandu a dobře to ví,“ napsal Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám