Hlavní obsah

Místo kytice dostala manželka na letišti boty

Právo, Jan Trojan, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na svoji manželku Miladu čekal na brněnském letišti také Zdeněk Braun z Brna. Místo kytice držel v ruce lehké dámské sandály. Žena mi volala, že nemá ani svoje boty, tak jsem jí je přinesl, řekl s omluvným úsměvem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Milada Braunová, jedna z cestujících z havarovaného autobusu

Článek

Dlouhé hodiny čekání a nejistoty byly pro něj přitom o to těžší, že v sobotu musel být v práci.

Krátce před startem letadla se konečně dostala ke svým věcem a konečně mohla zavolat manželovi. „Bylo to strašné, vždycky jsem si myslela, že se nic takového nemůže člověku stát,“ svěřovala se manželovi do telefonu. Věci z nehody si musela vybrat z pytlů, které do nemocnice přivezli záchranáři z místa nehody.

„Měla prostě štěstí v neštěstí. Seděla se dvěma kamarádkami a dvěma malými dětmi na poslední pětisedačce v autobuse. Po havárii nám pomohla posádka českého auta, vyrazili zadní sklo a mohli jsme vylézt ven. Z autobusu se dostala jen v šortkách a triku, pak si uvědomila, že nikde nevidí kamarádčiny děti, a tak se tam vrátila a naštěstí je našla hluboko pod sedačkami,“ popisoval manžel.

Výpověď ženy z havarovaného autobusuVideo: Prima FTV

Ženu v nemocnici vyšetřili na CT, zjistili, že zranění její ani jejích kamarádek nejsou vážná. A nejhorší zážitek? „To neštěstí se stalo za šera. Po rozednění pak musely odvádět děti od mrtvých, kteří tam leželi,“ dodal Braun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám