Hlavní obsah

Minuta potlesku a Včelka Mája. Se zesnulým Karlem Gottem se loučila i fotbalová Slavia

Fotbalová Slavia Praha uctila ve středu vpodvečer před zápasem Ligy mistrů s Dortmundem památku zesnulého Karla Gotta, který zemřel v úterý ve věku 80 let. Na stadionu v Edenu při rozcvičce zazněl zpěvákův hit Včelka Mája v češtině i němčině a došlo i na minutu potlesku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slavia uctila před zápasem památku zesnulého zpěváka Karla Gotta.

Článek

Slavia o chystané pietě informovala dopředu na sociální síti Twitter. Minuta ticha přímo před výkopem zápasu nešla u Evropské fotbalové unie UEFA, pod kterou režim utkání Ligy mistrů spadá, narychlo vyjednat.

Gott měl ke Slavii blízko. „Den si již nejde užít. Můžeme jen bojovat a zkusit vyhrát na Vaši počest. Čest Vaší památce, Mistře!” uvedl na Twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Celé Česko dnes zastihla smutná zpráva, ve věku 80 let zemřel nejslavnější český zpěvák Karel Gott. Člověk, který měl kromě hudby blízko i ke sportu, sám působil jako fotbalový brankář. Mistře, odpočívejte v pokoji,” doplnil slávistický klub.

SPECIÁL: Karel Gott - život a dílo

Karel Gott

Zpráva o Gottově úmrtí zasáhla i soupeře z Dortmundu, pro který česká legenda v roce 1996 nazpívala klubovou hymnu Borussie ve stylu slavného hitu Včelka Mája. [více zde] „Odpočívej v pokoji, Karle Gotte,” uvedla Borussia na sociální síti.

Zápas v Edenu začíná v 18:55. Slavia na úvod skupiny před dvěma týdny překvapivě remizovala v Miláně s Interem 1:1 a proti Borussii se pokusí o další nečekaný výsledek.

Medailon Karla Gotta

Karel Gott

Gott zemřel po těžké nemoci. V polovině září oznámil, že trpí akutní leukémií a ambulantně se léčí. Se zdravotními problémy bojoval i v roce 2016, v listopadu předchozího roku mu bylo diagnostikováno nádorové onemocnění mízních uzlin.

Gott je nejslavnějším českým zpěvákem populární hudby. Vydal skoro tři stovky alb a je rekordmanem v počtu ocenění Zlatý a Český slavík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám