Hlavní obsah

Ministři se u nás střídají jako figurky na orloji, zkritizoval Zeman výměnu Prachaře

Novinky, Václav Lang

Prezident Miloš Zeman není příliš nadšený z výměny na postu ministra dopravy. Na tiskové konferenci k ukončení jeho cesty po Moravskoslezském kraji prohlásil, že personální rošáda není dobrá zejména pro to, že bude znamenat další prodlevu, než se nový ministr zapracuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident ČR Miloš Zeman

Článek

„Mohu pouze konstatovat obecně známý fakt, že ministři se u nás střídají jako figurky na orloji a že to není dobře, protože než se jakýkoli ministr zapracuje, tak to trvá minimálně půl roku. Jestliže po tomto půlroce odchází a přichází nový ministr, tak s ním přicházejí noví spolupracovníci a nová koncepce,“ řekl Zeman.

Právě v oblasti dopravy je to přitom podle Zemana nevhodné vzhledem k problémům, kterým resort čelí. „My prakticky nestavíme žádné nové dálnice,“ nastínil prezident jeden z nich.

Co se týče kandidáta na nového ministra dopravy Dana Ťuka, Zeman prohlásil, že jej blíže nezná, ale chce se na jeho názory a vize zeptat na osobním pohovoru.

Dosavadní ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) ve vládě Bohuslava Sobotky končí. Dlouhou dobu čelil kritice mimo jiné kvůli personálním nedostatkům v klíčových pozicích.

Prachař nabídl svou rezignaci v úterý večer na jednání předsednictva hnutí ANO, které na nabídku kývlo. Šéf hnutí Andrej Babiš pak ve středu ráno o rezignaci informoval Sobotku. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám