Hlavní obsah

Ministr Blatný dostal v Brně druhou dávku vakcíny proti covidu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) absolvoval v sobotu ve Fakultní nemocnici Brno druhé kolo očkování proti nemoci covid-19. Spolu s ním nemocnice pozvala na očkování pět seniorů, uvedla mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Důvodem je, aby se využila celá ampule vakcíny, která obsahuje šest dávek.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Ministr zdravotnictví za ANO Jan Blatný absolvoval 23. ledna 2021 ve Fakultní nemocnici Brno druhé kolo očkování proti nemoci covid-19.

Článek

Ministr uvedl, že necítil žádnou bolest. „Oproti jiným očkováním jsem o tom skoro ani nevěděl,” poznamenal.

Blatný podstoupil první kolo očkování poslední prosincovou neděli, čímž odstartoval očkování proti nemoci v Jihomoravském kraji. Tehdy přišla na jižní Moravu první dávka vakcín společnosti Pfizer v počtu bezmála pět tisíc. Od té doby přišlo už několik desítek tisíc vakcín, v tomto týdnu se ale dávka snížila na polovinu. Pfizer snížení dávek celostátně avizoval.

Blatný: ČR dostane méně vakcíny, počet očkovaných se ale nezmění

Koronavirus

Fakultní nemocnice Brno očkuje své zdravotníky v prostorách nemocnice, mobilní tým vyjíždí k očkování seniorů v domovech a také provozuje očkovací centrum v záložní nemocnici na výstavišti. Očkování tam podstoupili policisté a hasiči a také senioři nad 80 let, kteří se registrují k očkování veřejnosti v první vlně.

Záložní nemocnice vznikla loni v listopadu pro pacienty s covidem-19 pro případ, že by se naplnila kapacita nemocnic v kraji. Tehdy bylo asi 1200 hospitalizovaných. Nyní je jich přes 630. Zatím nebylo potřeba na výstavišti nikoho hospitalizovat, proto prostor slouží pro očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám