Hlavní obsah

Ministerstvo vyhodilo úředníka, který najal Kočkovu firmu

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ředitel správy majetku na ministerstvu zemědělství Tomáš Volek byl v pátek odvolán z funkce. Právě on za ministerstvo podepsal smlouvu s firmou spojenou s rodinou Kočků. Když o smlouvě nedávno informovala média, vyvolalo to značný rozruch. Ministerstvo vede místopředseda ODS Petr Gandalovič.

Foto: Radim Vaculík, Právo

Zakázku na ochranu budovy získala firma Jana Kočky (na snímku), který je bratrem zavražděného podnikatele Václava Kočky mladšího.

Článek

Volkův útvar odpovídal za miliónovou zakázku na ochranu budovy. Kontrakt v lednu od úřadu získala firma Jana Kočky, který je bratrem zavražděného podnikatele Václava Kočky mladšího. Společnost Prostor, v níž je Kočka podle internetového výpisu předsedou představenstva, hlídá jednu z ministerských budov, konkrétně ve Štěpánské ulici v centru Prahy. Důvodem ostrahy je snaha zabránit údajným černým nájemníkům v užívání nebytových prostor v tomto domě.

Volek Právu potvrdil: "Byl jsem bez důvodu odvolán.“ Souvislosti se zakázkou pro Kočkovu firmu nechtěl komentovat. "Bylo to zdůvodněno jinak,“ řekl odvolaný ředitel. Dodal pouze, že se sedmnáct let snažil pro stát získat budovu do moci státu, což se prý nakonec podařilo.

Ministerstvo se rozhodlo vyhlásit výběrové řízení na firmu, která by "zabránila dlouholetému nezákonnému poškozování České republiky černými nájemníky“ poté, co soudy ani po čtyřech letech nerozhodly o vyklizení nebytových prostor, ačkoli nájemní smlouvy oficiálně skončily.

Reklama

Související články

Soud nechal Ďurička ve vazbě

Pražský městský soud ve čtvrtek prodloužil vazbu hoteliérovi Bohumíru Ďuričkovi, který čelí obvinění z vraždy Václava Kočky mladšího. Řekl to Právu mluvčí...

Výběr článků

Načítám