Hlavní obsah

Ministerstvo obrany a zbrojovka se dohodly na smíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo obrany a Česká zbrojovka z Uherského Brodu se dohodly na smíru kvůli letitému sporu ohledně dodávky neprůstřelných vest. Zbrojovka už nebude uplatňovat náhradu škody 45 milionů korun kvůli zrušení zakázky na pořízení balistických vest z roku 2015.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jana Černochová v pátek na 22. základně vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou

Článek

„Jsem ráda, že jsme se s Českou zbrojovkou dohodli na tom, že se ukončí spor, který vznikl ještě za pana ministra Stropnického (ANO), kdy tam probíhaly žaloby a mohli bychom jako ministerstvo obrany být souzeni o nějakou náhradu škody,“ řekla Černochová, která v pátek navštívila několik zbrojařských firem na jihu Moravy, mj. Českou zbrojovku v Uherském Brodu.

Výměnou za to přislíbila, že ministerstvo vytvoří pracovní skupinu, která bude mít za úkol zlepšit činnost Úřadu pro obrannou standardizaci, katalogizaci a státní ověřování jakosti, kvůli kterému spor o vesty vznikl.

Česká zbrojovka chce po obraně 45 milionů za tendr na vesty. Měl chybovat podřízený úřad

Domácí

„Vytvoření pracovní skupiny, která se bude zabývat akvizičním procesem, je dobrou zprávou pro všechny společnosti, které tímto procesem procházejí,“ uvedl v pátek generální ředitel České zbrojovky Jan Zajíc.

Ministryně Černochová během návštěvy uvedla, že ministerstvo obrany chce poslat na Ukrajinu materiál protichemické ochrany z nepotřebných zásob armády v hodnotě zhruba osmi milionů korun. Příští středu by se tím měla zabývat vláda.

Reklama

Výběr článků

Načítám