Hlavní obsah

MAPA: 16 : 271 aneb Jak rozdílně se v Česku vyvíjí epidemie

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Epidemie koronaviru aktuálně zpomaluje a od pondělí se v některých krajích budou moci vrátit do lavic další žáci základních škol a otevřou se služby. Ne všude je ovšem situace taková, aby se dalo pomýšlet na rozvolnění. Rozdíly mezi okresy jsou i více než desetinásobné.

Článek

Velmi zjednodušeně by se situace dala popsat jako asymetrie mezi východem a západem. Zatímco okres Cheb se aktuálně může pochlubit týdenním klouzavým průměrem nakažených na 100 000 obyvatel v počtu 16 osob, na opačném konci republiky v okrese Zlín připadá na 100 000 lidí v týdenním průměru 271 nakažených.

Díky Chebu je na tom celý Karlovarský kraj již delší dobu nejlépe, a to navzdory tomu, že se tam sedmidenní průměr nakažených na 100 000 lidí oproti úvodu týdne zhoršil. Z pondělních 40 se dostal na pátečních 52.

Ve Zlínském kraji, kde je situace nejhorší a patří mezi regiony, jichž se pondělní rozvolnění pro žáky druhého stupně základních škol zatím netýká, poklesla průměrná incidence na 100 000 lidí z pondělních 258 na pátečních 224.

Celorepublikový sedmidenní průměr nakažených na 100 000 obyvatel je aktuálně 143 případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám