Hlavní obsah

Lessy: Chci, aby ČR byla nejbezpečnějším místem v Evropě

Právo, Novinky, jim, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový policejní prezident Petr Lessy ve středu představil hlavní cíle, které si dal do vínku pro svou nadcházející službu, a nešetří velkými ambicemi. Kromě již dříve zmíněných met by také rád dosáhl pro ČR statutu coby nejbezpečnějšího místa v Evropě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Komisí doporučený policejní prezident Petr Lessy.

Článek

„Každá instituce, aby správně fungovala, musí mít svou dlouhodobou vizi. Já bych chtěl dosáhnout toho, aby Česká republika byla nejbezpečnějším místem v Evropě. Asi se to nepodaří za rok nebo za dva, ale je dobré o to alespoň usilovat,“ prohlásil ve středu před novináři Lessy na tiskové konferenci s tím, že kriminalita byla v Česku loni nejnižší od roku 2001.

Čeká jej zjevně velmi náročná práce, protože policisty čeká utahování opasků, kvůli čemuž budou mít skromnější platy a část policistů odejde do civilu.

Lessy zopakoval, že považuje za hlavní úkoly svého vedení vnitřně stabilizovat bezpečnostní sbor, hledat možnosti úspor tak, aby se co nejméně podepsaly na výkonu bezpečnosti. „Chci garantovat apolitičnost bezpečnostních sborů. Toto si dávám na základě posledního vývoje za jeden z hlavních cílů,“ zdůraznil.

Jako jeden z prvních kroků hodlá Lessy uskutečnit osobní schůzku s nejvyšším státním zástupcem Pavlem Zemanem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám