Hlavní obsah

Lékařská komora: Neposlouchejme Součkovou

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Ministryně zdravotnictví má další problém. Česká lékařská komora v úterý vyzvala všechny lékaře v republice k rebelii. Nemají respektovat novou vyhlášku ministerstva zdravotnictví, která mj. ukládá, aby zakládali kopii receptu, který předepisují pacientovi do jeho zdravotní dokumentace.

Foto: Tomáš Turek

Muzeum silnic - " Po stopách hedvábné stezky"

Článek

"Tato část vyhlášky je protizákonná, navíc administrativně a ekonomicky zatěžuje lékaře. Zakládat kopie receptů je nesmysl, protože nikdo s nimi dál pracovat nebude, nebude kontrolovat co lékař předepisuje a nic se tím neušetří," řekl Právu prezident komory David Rath.

Dodal, že pokud by lékaři měli recepty zakládat, za chvilku bude každý pacient mít obrovskou složku a v podstatě to bude krabice sběru.

Rath řekl, že pokud by náhodou některý krajský zdravotní rada chtěl lékaře postihnout za nerespektování protizákonného ustanovení, pak Lékařská komora poskytne lékaři bezplatnou právní pomoc, která by nepochybně vyústila ve zrušení vyhlášky Ústavním soudem.

Anketa

Souhlasíte s návrhem ministryně Součkové, aby lékaři zakládali kopie lékařských předpisů?
Ano
16,2 %
Ne
83,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 819 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám