Hlavní obsah

Žádná Zemanova zdravotní dokumentace se zveřejňovat nebude, nemocnice mírní očekávání

Novinky, zpe, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ačkoliv prezident Miloš Zeman ve středu prohlásil, že ředitel Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Miroslav Zavoral zveřejní jeho kompletní zdravotní dokumentaci, nemocnice jeho tvrzení mírní. Zveřejněno bude pouze prohlášení. Podle Zemana všichni uvidí, že jediný zdravotní problém, kterým prezident trpí, jsou bolavé nohy.

Miloš Zeman ke své zdravotní dokumentaciVideo: Novinky

 
Článek

„Pan doktor Zavoral zítra zveřejní moji kompletní zdravotní dokumentaci, ze které vyplývá, že můj jediný problém jsou bolavé nohy,“ odpověděl Zeman na dotaz novinářů na svůj zdravotní stav, když ve středu odcházel ze Sněmovny, kde pronesl projev k rozpočtu.

Na dotaz, jestli chce dále setrvat v prezidentské funkci, Zeman odpověděl: „To víte, že ano.“

„Ne, celou určitě ne”

Zveřejnění kompletní dokumentace odmítl podle Deníku N náměstek ředitele ÚVN Ivan Jeřábek. „Ne, celou určitě ne. Bude to statement, který vychází ze shrnutí zdravotního stavu a aktuálních výsledků, které jsme tady udělali,“ citoval jej server.

Zeman pobýval v ÚVN minulý týden, podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka prezident absolvoval rekondiční pobyt. Prezident v nemocnici nepodstoupil žádný zákrok, uvedla ÚVN. Absolvoval rehabilitační cvičení a dostával potřebnou výživu.

Zeman opustil nemocnici. Je v dobré kondici, řekli lékaři

Domácí

Zavoral už dříve řekl, že prezident netrpí žádnými chorobnými stavy a kromě mírné dehydratace a únavy je zdravý.

Podle Pražského hradu prezident špatně chodí kvůli diabetické polyfunkční neuropatii. Na veřejnosti někdy působí unaveně. Problémy má také s nízkým tlakem a hůř slyší. Kvůli svému zdraví omezil kouření.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám