Hlavní obsah

Požádal mě lékař, dostanu infuze. Zeman vysvětlil svůj pobyt v nemocnici

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman nastoupil ve čtvrtek do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) na žádost svého ošetřujícího lékaře Miroslava Zavorala. Zeman to uvedl ve čtvrtek v TV Barrandov. „Nejde o nic vážného, je to vlastně záminka pro odpočinek,” komentoval Zeman s tím, že dostane infuze proti dehydrataci. V nemocnici má zůstat do neděle.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Prezident Miloš Zeman vystupuje 17. října 2019 z automobilu u interní kliniky pražské střešovické nemocnice.

Článek

„Vyhověl jsem přání svého ošetřujícího lékaře profesora Zavorala, ředitele ÚVN, který mi říkal: ,Pane prezidente, co kdybyste si šel ke mně lehnout na tři dny? Doděláme dehydrataci, dáme vám infuze a budete jako mladík.‘ Tomu se nedá odolat,“ řekl Zeman v rozhovoru pro TV Barrandov, který se natáčel ve čtvrtek v 11 dopoledne.

„Není to nic vážného, je to spíš záminka pro odpočinek, číst, spát, přemýšlet a nenechat být vyrušován běžnou prezidentskou agendou,“ dodal Zeman s tím, že příští týden ve středu vystoupí ve Sněmovně při projednávání rozpočtu.

Zeman dorazil do nemocnice na rekondiční pobyt

Domácí

Na adresu těch, kteří spekulují o jeho zdraví podotkl: „Až jim bude 75, tak si i oni rádi na čas lehnout do nemocnice, aby se osvěžili a vyšli z ní jako sedmdesátníci.“

Prezident podle svých slov hodlá dokončit celé volební období, které mu končí v roce 2023. To, že v poslední době hovořil o svých možných nástupcích, vysvětlil Zeman slovy, že je prognostik a když se už nyní spekuluje o kandidátech na Hrad, jen vyjádřil svůj názor.

Zeman bude hospitalizován, v nemocnici zůstane pár dní

Domácí

Informace o Zemanově chystané hospitalizaci se objevila ve středu. Hrad následně oznámil, že prezident absolvuje „rekondiční pobyt“. Předchozí prezidentova návštěva z 24. září, která byla „pravidelnou prohlídkou“,  se protáhla na osm hodin. Od ředitele nemocnice Zavorala se novináři tehdy dozvěděli, že lékaři nenalezli „žádné chorobné stavy“ a kromě mírné dehydratace a únavy je prezident zdravý. Zeman následně uvedl, že dostane infuze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám