Hlavní obsah

Kvůli stavbě dálnice D8 podalo ŘSD další kasační stížnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podalo další kasační stížnost kvůli stavbě dálnice D8. Směřuje proti červencovému verdiktu, jímž Krajský soud v Ústí nad Labem nařídil úředníkům znovu přezkoumat územní a stavební rozhodnutí pro úsek dálnice dlouhý 4,7 kilometru. Potvrdila to mluvčí soudu Sylva Dostálová.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Práce na novém úseku u Řehlovic na Ústecku.

Článek

Na téměř pětikilometrovém úseku dálnice, který je předmětem aktuálního sporu, se letos pracovalo jen zhruba tři měsíce. Stavební a územní povolení vydal lovosický stavební úřad. Po nedávném zásahu soudu jsou důležitá povolení opět nepravomocná. Stavbaři proto úsek opustili a stavbu zakonzervovali. [celá zpráva]

Jak dříve informovalo Právo, takové zakonzervování přijde na milióny korun. [celá zpráva]

Krajský úřad se nyní musí znovu vypořádat s připomínkami ekologů, které původně v dubnu zamítl. Také kraj mohl podat kasační stížnost, ale možnost nevyužil.

Poslední úsek D8 přes CHKO České středohoří je dlouhý 12,7 kilometru. Nyní se práce opět omezily na asi sedmikilometrový úsek, který všechna povolení má. Zbývající část je však pro dostavbu D8 klíčová. "Teplická" dálnice D8 má spojit Prahu s půlmilionovým Podkrušnohořím a Německem.

Reklama

Výběr článků

Načítám