Hlavní obsah

Nejezděte do Prahy, vyzývá policie. Tvořily se dlouhé kolony kvůli opravě kousku silnice

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kvůli opravě asi 400 metrů dlouhého úseku Štěrboholské spojky v Praze za křížením s Průmyslovou ulicí ve směru na Černý Most se v Praze v úterý tvořily mnohakilometrové kolony kamionů, které popojížděly již z dálnice D1. Úsek byl opravován již loni, ale silnice se zvlnila, a Technická správa komunikací (TSK) proto uplatnila reklamaci. Policie doporučila, aby lidé do Prahy raději nejezdili.

Záběry kolony před omezením ve ŠterboholechVideo: Policie ČR

 
Článek

V úseku od sjezdu z Průmyslové ulice k čerpací stanici ÖMV byla kvůli zvlněné vozovce několik měsíců snížena rychlost na 60 kilometrů v hodině. Jak Novinkám před časem sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková, společnost coby objednavatel loňskou opravu reklamovala.

Doprava v inkriminovaném úseku bude do 20. července svedena do jednoho jízdního pruhu, což způsobuje nemalé komplikace v dopravě. Ta se tu totiž ve směru z Prahy za Lanovým mostem sjíždí ze tří pruhů do dvou, což znamená kolony i obvykle, teď ovšem o kousek dál navíc jen do jednoho pruhu.

V úterý odpoledne policie doporučila, aby se lidé průjezdu metropolí pokud možno vyhnuli.

Foto: Mapy.cz

Opravovaný úsek Štěrboholské spojky

„Tvoří se dlouhé, několikakilometrové kolony už od osmého kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy, dále jsou velké komplikace i v ulici Spořilovská a u nájezdu na Jižní spojku ve směru na Prahu 9. Řidiče tak čeká i několikahodinové zdržení,” uvedla policejní mluvčí Hana Křížová.

„Doporučujeme řidičům, kteří nemusí do Prahy, aby se průjezdu metropolí úplně vyhnuli,” dodala mluvčí. Výmluvné jsou i přiložené letecké záběry.

Štěrboholská spojka se v posledních letech dočkala v obou směrech nového povrchu a odvodnění. Zatím poslední etapa oprav skončila před několika dny u Běchovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám