Hlavní obsah

Kupte ode mě ghetto, vyzval Ostravu majitel Přednádraží

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Majitel domů v ostravském ghettu Přednádraží Oldřich Roztočil vyzval ve středu otevřeným dopisem ostravského primátora, aby přemýšlel nad odkoupením jeho nemovitostí. Chtěl by se s vedením města Ostravy sejít a dohodnout se o budoucnosti této mediálně proslulé lokality. Ostravského primátora Petra Kajnara (ČSSD) jeho výzva překvapila. Jednání o odkoupení Přednádraží se však nebrání.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Jeden z domů v ostravském Přednádraží

Článek

„Vyzývám vás, zda by nemohlo město uvažovat o zakoupení nemovitostí na ulici Přednádraží a tím zabránit nenávratným škodám, které tam každý den vznikají. A tím si posílit i svou pozici na poli sociální politiky, jelikož nemovitosti v Přednádraží disponují možností 120 bytových jednotek,“ píše mimo jiné Oldřich Roztočil v otevřeném dopise ostravskému primátorovi.

„Tato informace je pro mě zcela nová,“ reagoval ve středu odpoledne primátor. „V téhle chvíli neznám veškeré náležitosti či navrhovanou cenu za Přednádraží. My toto území vedeme jako průmyslovou plochu, dokážu si proto představit, že by tyto pozemky město odkoupilo. Nebráním se osobnímu setkání a projednání jeho nabídky,“ řekl primátor a připomenul, že podnikatel bral ročně od nájemníků v Přednádraží ze sociálních dávek pět miliónů korun.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Oldřich Roztočil, který je majitelem deseti domů v Přednádraží, považuje kroky stavebního úřadu za zvrácené a celou situaci za frašku.

„Město si totiž nechalo udělat odborný odhad, který toto zjistil. A také to, že z těchto vybraných peněz pan Roztočil zpět do Přednádraží nevložil ani korunu. A teď chce, aby mu město vytáhlo trn z paty. Uvidíme,“ dodal ještě Kajnar.

„Informace o pěti miliónech ročně je naprostý nesmysl a blábol a dezinformace, která má jediný účel, a to zdiskreditovat mou osobu. Taktéž informace pana primátora, že neprobíhaly opravy či rekonstrukce, je zcela lživá,“ reagoval na slova primátora rozzlobený podnikatel s tím, že zvažuje trestní oznámení.

Město pomohlo i zadluženému fotbalovému klubu
Ostravští radní v pondělí rozhodli, že za 115 miliónů korun koupí od zadluženého fotbalového klubu Baník Ostrava stadión na Bazalech. Kritici poukazovali na to, že město tím pomáhá soukromému subjektu namísto toho, aby řešilo ožehavější problémy vlastní infrastruktury.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám