Hlavní obsah

KSČM: Kováčik ze hry o Sněmovnu

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda klubu poslanců KSČM Pavel Kováčik již nejspíš nebude kandidovat v říjnových volbách. Ani páteční jednání výkonného výboru nezměnilo nic na tom, že ho krajská organizace na Vysočině nenominovala. Poslední slovo k podobě kandidátek má říct ústřední výbor v červenci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec KSČM Pavel Kováčik

Článek

„Výkonný výbor rozhodne, zda na kandidátce budu vůbec a případně na jakém místě,“ řekl Právu Kováčik před pátečním jednáním. Tím, že nebyl nominován, byl překvapen, protože v předcházejících volbách získal pro stranu dost hlasů.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

„Já se nikam netlačím, ale jsem připraven pomoci,“ dodal 65letý Kováčik s tím, že jinak půjde do důchodu. Páteční rozhodnutí, které ho nechalo mimo hru, nechtěl komentovat.

Za minulost se nestydíme. KSČM rozjela předvolební kampaň

Domácí

Emoce vládly také v Ústeckém kraji. Tam ústřední výbor dosadil proti vůli kraje poslankyni Hanu Aulickou Jírovcovou jako dvojku na kandidátce a kraji se to nepodařilo zvrátit.

Podle krajského předsedy Jaroslava Komínka poslankyně celé volební období svůj okres Most i kraj v podstatě ignorovala. Aktivní začala být pouze nyní v rámci předvolební kampaně.

„Řada členů strany z kraje se obrací na ústřední rozhodčí komisi s požadavkem na revokaci usnesení ÚV, protože je v rozporu se stanovami,“ řekl Právu Komínek.

Před sto lety vznikla KSČ, dění ovlivňuje stále

Historie

„Podpořily mě jiné okresy než můj Most. Tam to má spíš osobní důvody, asi jsem z jejich pohledu přestala být loajální,“ míní Aulická Jírovcová, která se připravuje na vlastní kampaň.

Výkonný výbor udělal v pátek v seznamech tři přesuny. Ze známých jmen se v Moravskoslezském kraji propadl z dvojky na poslední místo poslanec Daniel Pawlas. Podle informací Práva k této úpravě došlo po dohodě.

Vznik a vývoj Komunistické strany Čech a Moravy

Volby

Reklama

Výběr článků

Načítám