Hlavní obsah

Za minulost se nestydíme. KSČM rozjela předvolební kampaň

Praha

Komunisté v pátek zahájili kampaň před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny. Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa strana představuje šanci pro budoucnost České republiky. Nemá podle něj korupční aféry, přeběhlíky nebo nevyjasněné majetky. Filip se z části přihlásil i k odkazu předlistopadové KSČ.

Foto: Jan Handrejch, Právo

KSČM zahájila 4. června 2021 svoji kampaň pro podzimní parlamentní volby.

Článek

„Za svoji třicetiletou minulost se nestydíme, nebojíme se obhajovat i to, co bylo před rokem 1989, pokud to bylo ve prospěch občanům České republiky,“ zahájil v pátek Filip kampaň, jejímž sloganem je „Šance na nový začátek”.

KSČM se podle něj nestydí ani za to, že tolerovala současnou vládu premiéra Andreje Babiše (ANO).

Nelze diskutovat o vině Horákové, napsal kandidát KSČM. Filip s tím nemá problém

Domácí

Strana podle Filipa drží svoje slovo a neucukne ani ze svého programu. „Na něj jsme nikdy nezapomněli a řídili jsme se jím. S tím předstupujeme před občany České republiky,“ řekl Filip.

Komunisté pak podle něj představují šanci pro budoucnost České republiky. „Chceme dokázat, že občané, když svěří důvěru KSČM, tak volí novou šanci, novou budoucnost a novou perspektivu,“ podotkl.

Vraťme zemi budoucnost. Piráti a STAN zahájili kampaň

Domácí

„Nemáme přeběhlíky, nemáme korupční aféry, nemáme za sebou nevyjasněné majetkové vztahy, jako jsou za jinými,“ ukončil.

Priority: mír a zdanění bohatých 

V čele kandidátek mají komunisté čtyři ženy. V Praze povede komunisty do voleb Marta Semelová, v jižních Čechách Alena Nohavová, v Pardubickém kraji Květa Matušková a ve Zlínském kraji Marie Pěnčíková.

Nedostatek žen na špičkách kandidátek před časem upoutal pozornost u koalice Pirátů a hnutí STAN.

Předsedové ODS, KDU-ČSL a TOP 09 podepsali koaliční smlouvu

Parlamentní volby

Vidět mají být i poslanci. Jedničkou kandidátky ve Středočeském kraji je Stanislav Grospič, v Plzeňském kraji Jiří Valenta nebo v Královéhradeckém kraji Zdeněk Ondráček.

KSČM má čtyři priority: péči o děti a vzdělávání, zdravější přírodu, mír a pak podporu poctivé práce spolu se zdaněním bohatých.

V předvolebních průzkumech se strana pohybuje kolem pěti procent, které jsou nutné pro vstup do Sněmovny. V předchozích volbách získala 7,76 procenta. Před rokem utrpěla debakl v krajských a senátních volbách.

Volební debakl komunistů. Jsem zklamán, říká Filip

Krajské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám