Hlavní obsah

Kromě obchodů otevřou v pondělí i další služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Další vlna rozvolnění přijde v pondělí 10. května. Kromě již avizovaných obchodů se otevřou i další služby, jako jsou například cestovní kanceláře, vydavatelství či půjčovny. Na Twitter to napsal ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO).

Kromě obchodů otevřou v pondělí i další službyVideo: ČTK

 
Článek

„Mimo maloobchodů se 10/5 uvolňují rovněž řemeslné služby, půjčovny, překladatelské služby, zprostředkování, provoz solárií, péče o děti, cestovní kanceláře, dražby, zastavárenská činnost, vydavatelství, kopírovací práce, provoz lanovek, tetování ad,“ napsal na sociální síť ministr.

Provoz budou moci obnovit také například truhlářství, podlahářství, klenotnictví, hodinářství, opravny obuvi, fotografické služby nebo střelnice.  

PŘEHLEDNĚ: Co se mění a otevírá od pondělí

Domácí

Rozvolnění by se mělo dotknout také škol. Ministři již avizovali, že se vrátí do tříd žáci druhého stupně základních škol ve všech krajích.

Další rozvolnění by se pak mohlo konat již o týden později, tedy 17. května. Otevřít by mohly například zahrádky restaurací. Do školy by mohli jít také studenti středních škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám