Hlavní obsah

Krnáčová ustála další pokus o odvolání

– Praha • Aktualizováno
Právo, ČTK, trj

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) přežila po roce ve funkci další pokus o odvolání. Navrhl ho šéf pražské ODS Filip Humplík kvůli omezení hazardu. Pro zařazení na program jednání bylo 22 z 65 zastupitelů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

Návrh přednesl Humplík po několikahodinové diskusi o novele vyhlášky o hazardu. Podle Humplíka primátorka nebyla schopna vytvořit kvalitní předlohu a zastupitelé k její verzi novely museli přednést řadu pozměňovacích návrhů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Filip Humplík (ODS)

Krnáčovou chtěla ODS na dnešním jednání odvolávat již jednou, a to kvůli její neznalosti jednacího řádu. Humplík ale tento první návrh nakonec stáhl a zastupitelé o něm vůbec nehlasovali. [celá zpráva]

Opozice se v uplynulém roce pokusila odvolat primátorku několikrát. Ani jednou se jí návrh nepodařilo prosadit. Například na začátku letošního roku její odchod požadovala opoziční TOP 09 kvůli kontroverznímu jednání s firmou Copa retail o nájemném ve Škodově paláci.

Několikrát opozice neúspěšně navrhla i odvolání všech radních. V říjnu pak byli odvoláni čtyři radní z celkem 11, a to i hlasy tehdejší koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN). Vláda na magistrátu se kvůli tomu rozpadla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám